kalendar2015_b

Міжнародний день біорізноманіття та сталого туризму – 2017

До відзначення Міжнародного дня біорізноманіття у закладах культури області було проведено низку заходів, зокрема у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці презентовано книжково-ілюстративну виставку «Біорізноманіття: здорове довкілля – здорові люди», яка знайомить користувачів з підходами до вивчення та заохочення пов’язаних із біорізноманіттям знань, традицій та інновацій місцевих громад у світлі виконання Україною зобов’язань, що випливають зі статті 8 Конвенції про біорізноманіття. Аналізується зміст традиційних і місцевих екологічних знань, традиційних форм природокористування й господарювання та їхнє значення для збереження та невиснажливого використання компонентів біорізноманіття в Україні.

В обласній бібліотеці для юнацтва впродовж року діє екологічний проект для підлітків «Ми відповідальні за майбутнє». В Міжнародний день біорізноманіття  в рамках проекту відбулась година екологічної мудрості “Ода про цілющу воду” для учнів СЗОШ №6, НВК №9, ліцею №17. Вода – найпоширеніша речовина на нашій планеті. Роль води у житті планети визначаюча, так як без неї абсолютно неможливе життя на Землі. Для присутніх продемонстровано відео “Вода”, книжкову виставку “Скуштуйте водиці з нашої криниці”. Фахівці бібліотеки провели також годину спілкування з учнями колегіуму №16 «Світ людини у світі природи». Під час заходу учні переглянули відео ролики про екологічні проблеми в нашій країні, ознайомились з літературою, яка була представлена на інформаційно-екологічній виставці.

2744 2745

Для наймолодших читачів-учнів 2-х класів НВО №5 в обласній бібліотеці для дітей ім. Т.Шевченка проведено годину екоетики “Знай. Люби. Бережи”. Під час заходу формували у дітей уявлення про природу як живий організм, вчилися  бачити красу світу, спонукали до спілкування з природою без завдання їй шкоди. Навчали відповідальніше ставитись до навколишнього світу.  Діти із задоволенням брали участь у природознавчій вікторини “Зелений дивосвіт” та переглянули відео “Пісня Землі”.

2956 2957

Для читачів старшого шкільного віку проведено еко-квест “Планета у нас одна”, який підняв проблеми екології та збереження життя. Діти розшукували заповідні місця рідного краю, мандрували Товтрами, відвідали мінеральні джерела Сатанова, побували в печері Кармалюка, на озері Святе. Всі дійшли висновку, що природа потребує нашого захисту, особливо вода.

IMG_6304

Для учнів початкової та середньої школи НВО №1 науковими співробітниками Хмельницького обласного краєзнавчого музею з 22 по 24 травня прочитано цикл лекцій «Біорізноманіття: особливості минулого, проблеми сьогодення, погляд у майбутнє.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031