kalendar2015_b

“Військово-польовий Арт”

У Хмельницькому обласному художньому музеї відбулося відкриття Всеукраїнського мистецько-культурологічного проекту  “Військово-польовий Арт”. Даний проект здійснюється за підтримки Адміністрації Президента України. Проект поєднав  виставку,  майстер-класи й арт-терапевтичні заходи для учасників бойових дій та членів їх сімей.

м1ф

Мета проекту – перетворити військові предмети із зони АТО на арт-об’єкти із національною символікою. Ініціатор проекту, куратор виставки, віце-президент Асоціації “Україна – Франція”, капрал поліції полку “Київ” ГУНП в Києві, Павло Ротар зазначив, що робота над проектом розпочалася ще 2014 року. Працювали над виставкою більш, як 100 митців  народного декоративно-прикладного мистецтва із різних областей України. Перша така виставка відбулася у центрі культури і мистецтв МВС України (Київ, 2015 р.). Після цього експонувалася у 18 різних містах України. Зараз вона вперше представлена у Хмельницькому, у стінах обласного художнього музею.

м2ф м3фІдея створення оригінального мистецького симбіозу війни та мистецтва належить Павлові Ротареві – саме він є ініціатором проекту.  Він збирав військові артефакти, а потім направляв майстрам для оформлення.

м5ф м4ф м6ф

Відкриття розпочалося з виступу  естрадного оркестру Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області (диригент – ст. лейтенант Володимир Сидорчук). У відкритті виставки взяли участь: Валерій Лесков, заступник голови обласної ради, Світлана Цимбалюк, завідувач сектором з питань культури, мистецтва, навчальних закладів та туризму управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації, Ігор Олійник, радник міського голови з питань АТО, Валентин Білянський, представник головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, Олександр Пажимський, художник. Також до відкриття проекту долучились народні майстри: Наталія Лашко (член Спілки майстрів народного мистецтва України, викладач Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка), Сергій Касьянов (викладач Самчиківської дитячої художньої школи традиційного народного декоративно-прикладного мистецтва).

м7ф м8ф

В рамках проекту “Військово-польовий АРТ” на відкритті виставки працювали майстер-класи з писанкарства, кераміки та з виготовлення ляльки-мотанки.

Отже, даний проект є прикладом того, як сила життя, прагнення краси та гармонії пробиваються крізь жахи війни, а добро неодмінно перемагає зло.

Нагадуємо, що виставка діятиме до 19 червня. В рамках виставки будуть проводитись майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва.

м9ф м10ф м12ф м11ф

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930