kalendar2015_b

Поринули у світ Лідії Яцькової

Коли світлі спогади із дитинства беруть творчу людину за руку, вона починає творити – писати музику, вірші, прозові твори. І тут враз десь з’являють головні герої, які потрапляють в різні життєві ситуації, тут же вони починають вести між собою діалоги, сперечатися або ж, навпаки, шукати способи виправдання. Автор не встигає й озирнутися, як невеличке оповідання чи новела вже усміхаються до нього.
Так трапилося і з Лідією Яцьковою. Вчителька за фахом, самодіяльний композитор, активний громадський діяч – вона зуміла не лише із практично-критичного погляду підійти до викладацької діяльності, розповідаючи учням лише те, що потрібно розповісти за шкільною програмою, а сама спробувала писати. І у неї вийшло. І у неї виходить і сьогодні.
Так, 21 червня в Хмельницькому обласному літературному музеї відбулася презентація другої дитячої книжки Лідії Яцькової – «Корабель на планеті Медунія». Перша – «Оркестр мого дитинства» уже встигла полюбитися читачам. Обидва видання яскраві й по-дитячому щирі.
«Усі мої персонажі взяті із життя. Раніше я якось не звертала такої уваги на світ, що навколо нас, а тепер помічаю, що він, справді, дуже цікавий і про нього варто писати» , – зауважує авторка.
Привітати письменницю завітало чимало людей. Іван Пустовий, Юрій та Віра Найди, дует «Калинонька» (Оксана Малінковська  і Наталія Фараон) виконали дитячі пісні на слова наших хмельницьких поетес Ніни Шмурикової-Гаврилюк, Людмили Савчук, музику до котрих написала Лідія Яцькова. Були в залі й діти, які також дарували присутнім незабутні пісенні сувеніри, – Анастасія Коптєва і Вікторія Ільницька. Усі, хто прийшов на своєрідне свято душі до Лідії Яцькової, отримали її нововидану книжку, котра стане цінним експонатом у кожному домі.
Родзинкою презентації став виступ солістки обласної філармонії Фатіми Чергіндзії, яка своїм неперевершено чистим, по-особливому ніжним вокалом підкорила серця кожного присутнього у музеї.
Вітаємо Лідію Яцькову із успішним представленням своєї нової книжки. Бажаємо і надалі дарувати людям позитивні емоції, підтримувати у серцях осяяння дитинства, разом будувати світле і позитивне майбутнє.лілі1 лілі2 лілі3

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930