kalendar2015_b

Творчий доробок в рамках обласного огляду-конкурсу відродження народних традицій презентувала Городоччина

Днями Городоччина представила свій творчий доробок в рамках обласного огляду-конкурсу відродження народних традицій та декоративно-ужиткового мистецтва «Доторкнися до душі свого народу», який започатковано Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва з метою виявлення, збереження, розвитку і популяризації нематеріальної культурної спадщини Хмельниччини та на виконання Закону України «Про приєднання України до Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини».
Конкурсний проект було представлено на розсуд професійного та висококваліфікованого журі у складі провідних фахівців ХОНМЦКіМ: заступника директора, заслуженого працівника культури України Олени Ільїнської, завідувача відділу народної творчості Олени Сосніної, методиста відділу народної творчості Тамари Бохонько та провідного методиста відділу науково-методичної роботи установ культури клубного типу Валентини Петрової.
Фахівці галузі культури та аматори народного мистецтва Городоччини доклали чимало зусиль, щоб якнайширше представити скарби традиційного народного мистецтва свого краю. Яскравий творчий задум і вдале режисерське вирішення подарували членам журі та глядачам самобутнє видовище, сповнене обрядовими піснями та елементами обрядових дійств календарного циклу, яскравими зразками місцевого фольклору, золотобокою обрядовою випічкою та розмаїттям традиційних місцевих страв із описом технології приготування та історичним обґрунтуванням їх застосування і подачі. Переспіви між творчими колективами різних сіл району відкрили чимало нових зразків фольклорної спадщини наших прадідів. Приємним відкриттям стало також створення дитячого фольклорного колективу під керівництвом однієї з берегинь фольклору в області Наталії Надвиничної. Учасники конкурсного дійства продемонстрували професіоналізм, безмежну щирість, світло своєї душі, тепло сердець і невичерпну доброту.гор1 гор2 гор3 гор4 гор5 гор6

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930