kalendar2015_b

Фестивалем “Український Меджибіж” та великим мотозльотом вшановані 100-річчя УНР і 26-та річниця Незалежності України

Етнофестиваль “Український Меджибіж 2017″ та великий мотозліт відбулися на честь 100-річчя Української Народної Республіки і 26-ї річниці Незалежності України. Оновлений формат історичного фестивального руху успішно продовжує давні традиції Меджибізької фортеці. Про це свідчать позитивні відгуки учасників “Українського Меджибожа”, ентузіазм реконструкторів і артистів, що брали в ньому участь, а головне – захоплення кількох сотень відвідувачів, туристів та екскурсантів, що завітали до Меджибожа 25-27 серпня 2017 року.
Фестиваль продемонстрував різноманітність та яскравість історичного та культурного спадку України і Подільського краю.  Програма видовищ, музичних виступів та незвичайних екскурсій не залишила байдужими гостей фортеці, які приїхали сюди на святкові дні.
Родзинкою пізнавальної програми фестивалю і мотозльоту була поїздка великої мотоколони до поля Пилявської битви. Там, на кургані, який споруджено у пам’ять про переможну битву Богдана Хмельницького, відбулася й вікторина, призом у котрій була символічна гетьманська булава.
На фестивальній сцені відбувалися виступи музикантів та реконструкторів. Стародавньому, і водночас сучасному духові фестивалю відповідали виступи бандуристки Марини Круть і рок-гуртів з Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Канева, Одеси. А найяскравішу програму, яку учасники та гості вітали оплесками, показав  академічний козачий ансамбль пісні і танцю “Козаки Поділля” обласної філармонії. Від народної музики в сучасній інтерпретації до джазового вокалу -таку добірку запальної музики та пісень привіз до Меджибожа цей відомий колектив.
Сторінки історії, які було показано глядачам, охоплювали період від козацьких часів до змагань за створення Української Народної Республіки. Юні козаки з школи ім. Данила Нечая провели майстер-клас козацького гарту та показали захоплюючі прийоми бойового гопаку. Члени клубу історичної реконструкції “Жива історія” (м. Вінниця) продемонстрували однострої українського війська 1917-1921 років та вправи з стройової та вогневої підготовки. У стінах фортеці через 100 років прозвучали бойові команди українською, які віддавалися у ті суворі роки.
А на асфальтовій трасі біля Лицарської вежі відбулися веселі перегони на саморобних безмоторних тачанках під гаслом “Назад у дитинство”. Тимчасово помінявши двоколісний транспорт на чотириколісний, байкери змагалися у забаві, якою розважалися у дитинстві ще їхні батьки. Після перегонів кожен, хто побажав, міг спробувати прокататися на цьому незвичайному транспорті. Такі перегони під час щорічних мотозльотів проведено вже вдруге, тому відтепер їх можна вважати меджибізькою фестивальною традицією.
Яскравим фіналом головного дня фестивалю “Український Меджибіж” був виступ театру вогню та світла Zlights, і навіть дощ не став на заваді чарівному дійству.
Впродовж фестивалю та мотозльоту “Український Меджибіж 2017″ Меджибізьку фортецю відвідали понад 1000 гостей, туристів та екскурсантів. Учасниками мотозльоту були 100 байкерських екіпажів, а це – понад півтори сотні учасників з різних куточків України.м1 м2 м3 м4 м5 м6 м7 м8 м9 м10 м11 м12 м13

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930