kalendar2015_b

У Хмельницькому пройшов семінар для керівників сфери культури новостворених ОТГ

30 серпня в обласному  науково-методичному центрі культури і мистецтва відбувся семінар для керівників сфери культури об’єднаних територіальних громад Хмельницької області. Організаторами виступили Хмельницька обласна рада,  Хмельницький відокремлений підрозділ  установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» та Центр.
З вітальним словом та наставницькою промовою до учасників семінару звернувся голова обласної ради Михайло Загородний. І хоч проблеми закладів культури в населених пунктах області добре відомі кожному з учасників семінару, Михайло Загородний впевнений, що цілком реально заклади культури перетворити на осередки громадської активності та зберегти для використання громадою на користь самої громади.
З промовою до учасників семінару звернулась заступник начальника управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації Валентина Граділь.
Директор Хмельницького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Сергій Яцковський розповів учасникам семінару про успіхи проведення реформи місцевого самоврядування на території Хмельницької області, а директор Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Андрій Клименко представив увазі учасників семінару новий сайт центру. З яскравими та змістовними доповідями про роботу та перспективи розвитку клубних закладів в умовах децентралізації, успішний досвід роботи та роль інноваційних проектів у задоволенні спектру потреб місцевої громади, а також про специфіку роботи та перспективи розвитку початкової мистецької освіти у розрізі децентралізації та освітньої реформи виступили фахівці Центру культури Олена Ільїнська, Оксана Натальська та Тетяна Совинська.
Під час семінару учасники обговорювали шляхи забезпечення максимально ефективного функціонування клубних закладів з метою вирішення потреб громади. Окремо учасникам заходу було презентовано доповіді директора обласної універсальної наукової бібліотеки Катерини Чабан та директора Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи Тамари Козицької стосовно кращих практик та перспектив роботи бібліотек Хмельниччини в умовах адміністративно-територіальної реформи. Із доповіддю “Навіщо музей?” перед присутніми виступила старший науковий співробітник науково-просвітницького відділу Хмельницького обласного художнього музею Аніта Немет.
Крім того, під час обговорення учасники семінару обмінялись досвідом діяльності щодо розвитку своїх закладів, піднімали питання про можливості залучення до сфери культури інвестицій, коштів від надання платних послуг, благодійництва, грантових програм.отг1 отг2 отг3 отг4 отг5 отг6 отг7 отг8 отг9 отг10

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930