kalendar2015_b

Хмельниччина відсвяткувала ювілей

З нагоди 80-ї річниці утворення Хмельницької області в обласній філармонії відбулися урочистості та святковий концерт.
По завершенні офіційної урочистої частини, у ході якої жителів краю зі святом привітали перші особи області та вручили кращим жителям області   державні відзнаки та нагороди «За заслуги перед Хмельниччиною», святкову естафету підхопили творчі колективи та відомі виконавці Хмельниччини.
Програму розпочав заслужений артист України, актор обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького Ігор Сторожук. У його виконанні звучали пророчі слова Ліни Костенко. Виступи вихованців дитячої студії академічного ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля” та зразкового художнього колективу України, ансамблю танцю “Веснянка” додали концерту неповторного колориту та яскравості. Свою творчість присутнім у залі дарував гурт “Родина” обласної філармонії. Подільська бандуристка, співачка, активний волонтер Марина Круть зачаровувала крою на бандурі. “Давайте розділимо радість”, – закликав зі сцени Віктор Шайда, соліст обласної філармонії, художній керівник та соліст оркестру Головного управління Національної поліції України у Хмельницькій області, а відома подільська скрипалька, артистка оркестру академічного ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля”  Майя Онищук подарувала запальну мелодію.  Пісню подільського композитора, співака, видатного митця Миколи Мозгового “Минає ніч, минає день” виконав Андрій Клименко.
Гучними оплесками зустрічали жителі Хмельниччини наших земляків –  соліста Національної опери України Івана Березовського та народну артистку України Валентину Степову.
Мирного та щасливого майбутнього цього дня бажали усі рідній маленькій Батьківщині і на завершення виконали “Боже, Україну Збережи”.
А в той же час у фойє філармонії презентували виставку з фондів обласних бібліотек «Хмельниччини чудовий дивосвіт дає наснагу жити і творити». Тут були представлені книги з історії області, окремих районів і населених пунктів краю та література, яка розкриває соціально-економічний, культурно-освітній, мистецький, літературний, та туристичний ресурс краю. Гості підходили, цікавились, хтось шукав на виставці свої публікації, хтось дарував книги.
Окрасою заходу були працівники обласного краєзнавчого музею, які представили  стародавній подільський одяг.
Також присутнім презентували виставку вишиваного одягу, яку організувала  Таїсія Стан, голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Тут можна було побачити  колекції сучасного українського одягу, які представили працівники кафедри теорії та методики трудового та професійного навчання Хмельницького національного університету, роботи майстрів вишивки  Світлани Ларійчук, Марини Коблик, ляльки-мотанки Галини Бучківської та Валентини Гриськової. Також був преставлений етноодяг та старовинні предмети домашнього вжитку з колекції гостей з Тернополя.

IMG_8839 IMG_8840
качуринці80круть80

IMG_8838

IMG_8843 IMG_8844
IMG_8846 виставка80 моьанки80 одяг80

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930