kalendar2015_b

Скарби нематеріальної культурної спадщини представили Білогірщина і Теофіпольщина

В останню п’ятницю вересня продовжив свою ходу обласний огляд-конкурс відродження народних традиціій та декоративно-ужиткового мистецтва «Доторкнися до душі свого народу». Скарби нематеріальної культурної спадщини представляли Білогірщина і Теофіпольщина.
Конкурсний проект презентували на розсуд професійного та висококваліфікованого журі у складі провідних фахівців обласного науково-методичного центру культури та мистецтва: заступника директора, заслуженого працівника культури України Олени Ільїнської, заслуженого діяча мистецтв України Анатолія Бєлєванцева, методиста відділу народної творчості Тамари Бохонько.
Білогірщина широко представила розмаїття пісенного фольклору: веснянки, старовинні весільні, родинно-побутові, рекрутські пісні. Також яскраво була представлена традиційна кухня та твори декоративно-ужиткового мистецтва району.
Цікаво і розмаїто презентувала традиційні багатства своєї землі Теофіпольщина. На сцені було відтворено старовинні обрядові пісні, ігри, фрагмент коляди та фрагмент роздачі короваю на весіллі. Виставка декоративно-ужиткового мистецтва вражала виробами гончарства, ткацтва, вишивкою гладдю та хрестиком, старовинним вбранням. Яскраво були подані страви традиційної кухні Теофіпольського району, яку могли покуштувати всі присутні у залі.
Фахівці та аматори народного мистецтва  подарували членам журі та глядачам яскравий творчий задум, цікаві концертні програми, сповнені автентичними піснями та елементами обрядових дійств календарного циклу.
Естафету огляду-конкурсу відродження народних традицій та декоративно-ужиткового мистецтва «Доторкнися до душі свого народу» приймають працівники культури Шепетівського та Ярмолинецького районів.к1ф к2ф к3ф к4ф к5ф к6ф к7ф к8ф

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930