kalendar2015_b

Мелодія серця в подарунок бібліотекарям

В обласній бібліотеці для юнацтва  завжди радо  вітають творчих людей незалежно від віку та надають їм можливість для самовираження. Так сталося і з новоствореним ансамблем,  який  організував Ромео Сосоєвич Толордава, а бібліотека надала  талановитим музикантам місце для проведення репетицій.
Ромео Сосоєвич – давній і щирий друг бібліотеки. Грузин, який вимушений був з родиною покинути охоплений війною рідний дім в Сухумі в 90-і роки, приїхав в місто своєї студентської юності Хмельницький та на деякий час став працівником юнацької книгозбірні. І хоч він давно вже не член колективу,  та постійно проводить тут час за книгою чи комп’ютером. А  в останні місяці ще й займається разом з організованим ним інтернаціональним ансамблем, куди ввійшли його студентські друзі та знайомі. По кілька разів на тиждень  виконавці – аматори удосконалювали свій спів у відділі мистецтв бібліотеки і от 3 жовтня  колектив та  читачі були запрошені на перший концерт самодіяльних артистів. Українські народні пісні, щемливі грузинські мелодії взяли за душу всіх присутніх. Понад годину звучало  злагоджене багатоголосся в бібліотеці, як символ глибокої взаємоповаги та дружби між двома народами. Особливо вразив бібліотекарів вальс, написаний одним із членів ансамблю. Зважаючи, що перше виконання твору відбулося в бібліотеці, вальс назвали бібліотечним.
Чудовий колектив з радістю відгукується на запрошення та може стати окрасою будь-якого культурно-мистецького заходу.кол1ф кол2ф

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930