kalendar2015_b

Майстриня від Бога. Згадуємо Ніну Сергіївну Косарєву…

27 жовтня 2017 року минає 70 років від дня народження відомої особистості, заслуженого майстра народної творчості Косарєвої  Ніни Сергіївни.
Народилася вона у 1947 році у м. Ярославлі (Російська Федерація). З 1985 по 2012 рік (до кінця свого земного шляху) проживала і працювала у м.Хмельницькому.
Ніна Сергіївна була відомою майстринею виробів зі шкіри в Україні та світі. Заслужений майстер народної творчості України, член Національних спілок художників та майстрів народного мистецтва України, кавалер Ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, учасниця понад 100 Всеукраїнських і міжнародних виставок. Персональні виставки майстрині проходили у Мінську (Білорусія), Тбілісі (Грузія), Шауляї (Литва), Парижі (Франція), Сучаві (Румунія), Анкарі (Турція), Силістрі (Болгарія), Крамфорті (Швеція), Москві, Іваново (Російська Федерація), Нови-Сад (Сербія), Аваскальєнде (Мексика). ЇЇ роботи зберігаються у багатьох музеях та приватних колекціях.
Майстриня була нагороджена вищою відзнакою Українського Фонду культури «За подвижництво у культурі», обласними преміями імені Б.Хмельницького та В.Розвадовського, грамотами та дипломами Міністерства культури і мистецтв України, Національної спілки художників України. Створені нею високохудожні, неперевершені зразки виробів зі шкіри: костюми, сумки, сувої, папки, фотоальбоми, скриньки, продовжували і розвивали вікові традиції художньої обробки шкіри. А оздоблені вироби різьбленням, вишивкою, інкрустацією, неповторними орнаментами завжди вражали оригінальністю і неповторністю. Поняття життя і творчості були для Ніни Сергіївни тотожними: «Жити  – значить творити, творити – значить жити!».
Всі, хто пам’ятають Косарєву Н.С. зауважують, що це була людина великої душі, життєлюбка, яка завжди приходила на допомогу ближньому, будь то знайома чи незнайома їй людина.
Кажуть, людина живе доти, доки її пам’ятають. Згадаймо ж Косарєву Ніну Сергіївну всі, хто знав її за життя. Нехай світла пам’ять про неї збережеться в наших серцях, а її творчість стане для багатьох поколінь взірцем служіння обраній справі.кос1

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Травень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031