kalendar2015_b

Всі відтінки чорного. Майстер-клас з японського живопису тушшю суйбоку

Художник Хмельницького академічного театру ляльок Лілія Савицька та викладач Хмельницької дитячої школи мистецтв Мирослава Собчук  на майстер-класі, що відбувся у відділі мистецтв  обласної бібліотеки для юнацтва, відкрили для студійців Центру анімаційних мистецтв оригінальний стиль японського мистецтва — суйбоку. А надихнула на проведення майстер – класу книга з фонду бібліотеки  «Японская живопись тушью в стиле суйбоку» Рюкю Саито.
Живопис в жанрі суйбоку впродовж багатьох століть дарував радість мешканцям східних країн, які розглядали його як хобі. Головний акцент в суйбоку робиться на роботі з чорною тушшю різноманітних відтінків – від вугільно-чорного до світло-сірого, накладених одним доторком пензлика.
На майстер-класі юні художники пізнавали філософію,  магічну силу, дух та особливості цього загадкового мистецтва.  Учасники майстер-класу намагались передати свої відчуття кольору з допомогою пензля, сміливо та вільно перетворюючи великий та багатовимірний світ живої природи в невеликий витончений малюнок. За зразок кожним було обрано один із головних символів Японії — Дракон, який уособлює собою силу й мудрість.
Маючи жагу пізнати Японію через творчість, діти намагались  передати малюнком стан своєї душі. Кожен з учасників майстер-класу, беручи за основу основні прийоми малювання, створив свій оригінальний малюнок.
Мистецтво суйбоку цікаве й доступне не тільки художникам-професіоналам, але й початківцям. Зважаючи на це, було створено дві творчі вікові локації — для найменших та старших.
Цей майстер-клас дав можливість розкрити таланти молодих та глибше пізнати культуру та мистецтво Японії.с1ф с2ф с3ф с4ф с5ф с6ф

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930