kalendar2015_b

Події, що змінили нас

Революція Гідності і Свободи глибоким шрамом врізалася в тіло України. Три роки минуло… А у нас відчуття, наче все це було лише вчора…

Вкотре пройнялися подіями на Майдані, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих студенти і викладачі, поети і прозаїки, журналісти і фотографи, які завітали в обласний літературний музей 21 листопада. У День Гідності і Свободи тут відбулися молодіжні поетичні читання під назвою «Події, що змінили нас». Проводився захід спільно з управлінням молоді та спорту облдержадміністрації.

Впевнено і відверто, з величезним патріотизмом у серці розпочав захід студентський літературний театр «Глорія» (керівник – Коваль Т. П.) Хмельницького національного університету – літературно-музичною композицією «Плакала калина». Яскраві вишиванки, червоне намисто, калина у руках ще більше підкреслювали кожний продекламований вірш, заспівану пісню.

Супроводжували літературні читання світлини молодого талановитого фотомайстра Сергія Аніськова.

Директор музею Василь Горбатюк, розпочинаючи поетичні читання, наголосив, що слово – це наймогутніша зброя, яка є актуальною завжди. Словом можна підтримати, вселити надію у серце, мотивувати, що і робили письменники, члени НСПУ Ніна Шмурикова-Гаврилюк, Віталій Міхалевский та автори-початківці Міла Романюк, Альона Радецька, Андрій Горбатюк. Цикл поезій, присвячених подіям на Майдані, прочитала Людмила Весела. Також того дня звучала поезія Ростислава Балеми та Олени Іськової-Миклащук, пройнята болем і радістю водночас, вірою у світле і чисте майбутнє.

На оптимістичній ноті завершились поетичні читання. У кожного в душі запалала іскра сподівання на те, що все-таки настане мир в Україні і ще будуть ясні світанки та спокійний захід сонця у нашій країні.

А підсумком поетичних читань стане поетична збірка Людмили Веселої, в якій висвітлено душевні переживання з приводу подій на Майдані та вболівання за кращу долю України. Книга вийде за фінансової підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації.PB210761 PB210763 PB210780

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Травень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031