kalendar2015_b

Іван Дерменжи : поезія романтичного реалізму

У Хмельницькому обласному художньому музеї відбулась презентація збірки поетичних творів «Сині та чорні, як море…» поета, натхненного романтикою південної Пальміри,  Івана Дерменжи.

До Хмельницького обласного художнього музею на презентацію завітали курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, представники Хмельницького обласного літературного музею, місцеві поети та поціновувачі віршованих строф.

Презентована у ХОХМ книга є другою добіркою автора Дерменжи. Окремою мистецькою родзинкою даного видання є ілюстрації художниці з Ізмаїлу Ольги Фуфаєвої. Наш обласний центр став першим містом, до якого поет привіз оригінали полотен художниці. За словами самої майстрині, саме творчість дає їй щоденну можливість робити цей світ кращим. Символи добра, любові та достатку, відомі нам з прадавніх легенд, пронизують кожну роботу художниці. Окремою сторінкою творчості Ольги Фуфаєвої є пейзажі, створені майстерним духом південної України.

Варто зазначити,  що поет Дерменжи, послідовник романтичного реалізму,  юрист за професією. Автор захопився поезією ще з дитячих років і ця пристрасть по сьогодні займає гідне місце в щоденному побуті Івана Івановича. Звичайно, на перший погляд видається дивним, як важку науку юриспруденції можна  поєднувати з високою поетичною строфою, але пан Дерменжи безапеляційно доводить дану творчу теорему кожним авторським віршем.

Директор Хмельницького обласного художнього музею Ольга Долінська у ході презентації зазначила, що Хмельницький обласний художній музей завжди радо відчиняє свої двері для презентації творів українських митців, які у нелегкий для країни час роблять свій творчий внесок  в освітньо-культурний та духовний розвиток суспільства. Директорка привітала поета на гостинній Подільській землі та наголосила,  що музей відкритий до співпраці з поціновувачами і послідовниками різних мистецьких практик. 

Винятком не став і вечір презентації збірки «Чорні та сині, як море…», адже для гостей  пан Дерменжи підготував авторський сюрприз – можливість отримати вірш-експромт всього за хвилину.

На завершення молодий поет дав обіцянку присвятити кілька наступних творів приязній подільській публіці і завітати до обласного центру з наступною поетичною добіркою.

1 2 3 5

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930