kalendar2015_b

Відкриття ювілейної виставки робіт родини Анісімових

В Хмельницькому обласному художньому музеї 18 січня відбулось відкриття ювілейної виставки робіт родини Анісімових. Це подвійний подарунок для хмельничан, адже він передбачав презентацію творчого доробку родинного дуету: брата та сестри, членів Національної спілки художників України Антоніни Штогрин (м. Кам’янець-Подільський) та Миколи Анісімова (м. Хмельницький).

На відкриття завітало чимало гостей та поціновувачів мистецтва. Зокрема, своїх колег прийшли привітати й відомі хмельницькі художники – члени обласної організації Національної спілки художників України: Микола Мельничук, Іван Юрков, Яків Павлович, Леонід Шерстинюк та заслужений художник України Михайло Андрійчук. Музичні вітання лунали від викладача музичного коледжу ім. В.Заремби по класу скрипки – Оксани Гут.

Вернісажі творчий тандем Миколи Анісімова та Антоніни Штогрин влаштовує, здебільшого, спільно. Дана виставка не стала виключенням, особливо, враховуючи урочистий привід – обидва митці нещодавно відзначили свої ювілеї. Варто відзначити, що в стінах Хмельницького обласного художнього музею відкриття їх виставки відбувається вперше.

На рахунку Антоніни Штогрин численні персональні всеукраїнські та міжнародні виставки, всього – понад 30. У її творчому доробку – архітектура Поділля, квіткові композиції, портрети. Працює мисткиня з живописом, широко використовує мастихін. Художниця надає перевагу імпресіоністичній манері письма, коли робота виконується в один-два прийоми. Саме тоді, на її думку, вдається вхопити настрій, погляд, передати емоцію і враження від дивовижного мінливого світу, що нас оточує.

ЇЇ полотна вже встигли підкорити поціновувачів прекрасного в багатьох містах Польщі та Німеччини, твори доповнюють приватні колекції численних шанувальників мистецтва; роботи брата та сестри тішать відвідувачів музею Т. Г. Шевченка в Торонто.

Микола Анісімов – художник-графік, іконописець, поліграфіст, працює у авторській графічній техніці. На його роботах представлені сакральні споруди Кам’янця-Подільського та Криму, де митець проживав із 1992 по 2014 роки.

Учасник багатьох персональних, регіональних та міжнародних виставок, переможець мистецьких конкурсів в Україні та Західній Європі. Зокрема, 2015 року художник взяв участь у літературному конкурсі у Великобританії, де його графічний лист, присвячений депортації кримських татар, зайняв перше місце.

Певний час Микола Анісімов жив у Кам’янці, тож поклик рідної подільської землі спонукає оспівувати її у своїх творах і, навіть, коли переїхав до Криму, зображав це старовинне місто по пам’яті. Автор надає перевагу серіям пейзажів та архітектурі: «Легенди Поділля», «Сторожа Старого міста», «Старий кордон», «Легенди Кам’янця» тощо. Чимало у митця й кримських пейзажів. Твори графіки, що у більшості асоціюються з суворими лініями, на аркушах Миколи Анісімова постають інакше: ліричні, тонкі, виразні…

DSC_0383 DSC_0334 DSC_0335

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930