kalendar2015_b

Велична і єдина – Соборна Україна

Яка ж вдалась сьогодні днина!
Що хочеться співать пісень
Моя Соборна Україна
Знов зустрічає новий день

22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 99 років тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та  Західноукраїнської  Народної  Республіки.

22 січня  в День Соборності України  в Кам’янець-Подільській центральній районній бібліотеці відбулось відкриття виставки – панорами «Соборна Україна: наша сила в єдності». Виставка складається з трьох розділів: «На шляху до Соборності України» – перший розділ виставки в якому представлена література, що висвітлює найважливіші події в історії України – передумови й причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави. Другий розділ «Ідейні провідники української соборності» знайомить з літературою,  яка розповідає про досягнення українського народу, про здобуті ордени доблесних воїнів, про мужній дух українського народу. Література, що експонується у третьому розділі «Ідеї Соборності в політичному житті сучасної України» знайомить читачів з  діячами, які боролись за об’єднання всіх демократичних сил   словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу  в єдності».

1 2 3 4В рамках відкриття виставки, разом із працівниками відділу центру зайнятості, центру управління захисту населення, центру надання адміністративних послуг, студентами коледжу культури та мистецтв проведено флешмоб «Разом, ми -сила».  Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Гарним доповненням флешмобу стала фотосушка зі світлинами фотохудожника Петра Ігнатьєва. День Соборності України повинен виявляти найщиріші почуття, любові, поваги до своєї держави, адже українська мрія – єдність, свобода і незалежність.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031