kalendar2015_b

Круглий стіл “Водно-болотні угіддя Малого Полісся для збалансованого розвитку населених пунктів”

У Нетішинському міському краєзнавчому музеї проведено круглий стіл, присвячений Міжнародному дню водно-болотних угідь. Співорганізаторами виступили: Національний природний парк «Дермансько-Острозький», Нетішинський міський краєзнавчий музей, Українське товариство охорони птахів та Західноукраїнське орнітологічне товариство, ВП «Хмельницька АЕС» ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». Захід проводився з метою об’єднати зусилля сторін в напрямку збереження та дослідження водно-болотних угідь регіону Малого Полісся.

DSCN8317

Під час круглого столу порушувались питання про привернення уваги до збереження довкілля в цілому (О.О. Базан) і, зокрема, на прикладі Національного природного парку «Мале Полісся» (М.М. Бєлінська). Про розвиток туризму на водно-болотних угіддях на прикладі Національного природного парку «Дермансько-Острозький» розповіла О.В. Головко. Науковий співробітник Нетішинського міського краєзнавчого музею Н.А. Горячова здійснила екскурс в історію дослідження водно-болотних угідь Малого Полісся.

DSCN8301=

Значення водойми-охолоджувача Хмельницької АЕС для орнітофауни розкрив у своїй доповіді В.П. Ільчук. «Водойма-охолоджувач Хмельницької АЕС як унікальна екосистема» – з такою темою виступив О.В. Голод. Після обговорень та перерви він провів екскурсію на водойму-охолоджувач для учасників заходу.

Результатом круглого столу стала резолюція (проект), серед основних рішень якої стали такі: об’єднати зусилля сторін в напрямку збереження та дослідження водно-болотних угідь регіону Малого Полісся; сприяти розвитку екологічного туризму на водно-болотних угіддях; активізувати еколого-просвітницьку діяльність; здійснювати діяльність щодо створення нових та розширення існуючих територій та об’єктів природно-заповідного фонду України в Малому Поліссі.

DSCN8304

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031