kalendar2015_b

В обласному художньому музеї вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого, в день вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, в обласному художньому музеї співробітники організували зустріч хмельницького студентства зі свідками подій Євромайдану та воїнами АТО. Науковець музею Світлана Шемчук наголосила на початку зустрічі на необхідності пам’ятати громадянський подвиг, вшановувати патріотизм і мужність людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави. Героїв Небесної  Сотні та тих, хто загинув у ході проведення антитерористичної операції, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Герої зустрічі Олександр Чорний, учасник Євромайдану в Києві, АТО, член Національно-визвольного руху «Правий сектор», військовослужбовці Національної гвардії України підполковник Сергій Іщенко та ст.лейтенант Денис Штанько, учасники АТО, ділилися з присутніми своїми спогадами. Розповідь гостей викликала жвавий інтерес і швидко перейшла у  формат активного діалогу, позаяк теми, яких торнулися в процесі спілкування, є дуже актуальними.

Свій творчий музичний доробок подарував присутнім подільській бард Леонід Мазур. В його виконанні прозвучали пісні, написані на власні вірші та поезії Т.Г.Шевченка. Студенти кооперативного торгівельно-економічного інституту представили літературно-меморіальну композицію, присвячену подолянам, які загинули під час Євромайдану. Гості переглянули кліпи на пісні «Пливе кача» та «Ой, Устимку!».

Багато українських синів не повернулися до своїх домівок – вони поклали життя за краще завтра кожного з нас. Пам’ять про них житиме у наших серцях, адже Герої не вмирають!НС7 НС5 НС4 НС6

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930