kalendar2015_b

На самоті зі світом

В мистецькій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва відбулось відкриття персональної виставки відомого хмельницького художника Ігоря Вікторовича Севця «На самоті зі світом» в рамках річниці вшанування пам’яті його батька, відомого у світі художника Віктора Степановича Севця. В експозиції представлено 19 живописних полотен – пейзажі, натюрморти, портрети та, вперше до уваги глядача, колекцію графічних робіт. Це багаторічні напрацювання, які охоплюють період з 1994 по 2016 рр.

Ігор Севець обрав собі на все життя дорогу батька – Віктора Степановича,  першого вчителя і наставника.  Обох об’єднувала любов до України, але кожен торував  свій творчий шлях самостійно, стараючись зберегти оригінальність та особливості світосприйняття.    Закінчивши факультет графіки Української Академії друкарства ім. І. Федорова, Ігор Севець працює у художньому фонді України.  Цілком сформованим зрілим майстром, з багатим життєвим досвідом та світоглядом, увійшов до Національної спілки художників України. Самодостатній художник   постійно проводить активну роботу з популяризації українського образотворчого мистецтва в Україні та за її межами. За проведення виставок нагороджений почесними грамотами, дипломами та пам’ятними медалями. Лауреат обласного конкурсу «Людина року» за рейтингом популярності в номінації «Митець» 2003 року. Дипломант міжнародних виставок «Марина 2000» та «Марина 2004» (м.Одеса), учасник виставки-проекту №62 «Авіаарт 2012». В творчій колекції  Ігоря Севця чимало живописних робіт, присвячених подільському краю з його особливими краєвидами, історичними архітектурними спорудами. З цим широким творчим доробком він неодноразово представляв Україну на численних художніх виставках в Польщі, Угорщині, Словаччині, Австрії, Греції, Сербії. Твори Ігоря Севця представлені у картинних галереях і приватних колекціях   різних країн світу. Талановитий пейзажист подарував можливість відвідувачеві виставки «На самоті зі світом» закохатися в мальовничі пейзажі Карпат в картинах «У зимових Карпатах», «В Карпатах»; відчути шум моря в роботі «Море»; помилуватись проникненням сонця крізь дерева на полотні «Проникнення»; відчути морський колорит чарівної Греції в «Мелодії Греції», прогулятись дощовим містечком в картині «Дахи і дощ».

На відкритті виставки прозвучали щирі привітання від художників-колег – М.В. Мастикаша,  М.Л. Мельничука, Я.М. Павловича, В.М. Марчука, викладачів та студентів Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Цікавим був мистецтвознавчий огляд експозиції від мистецтвознавця В .М. Голунського.   Голова Подільського культурно-просвітницького товариства ім. Ф. Ліста Є .Є. Богдан зробила  глибоку цікаву аналітику творів через призму музичного мистецтва. В унісон з романтично-ліричними   ритмами картин Ігоря Севця   пульсували  музичні твори у виконанні учнів ХДМШ ім. М. Мозгового Каріни Чепурської та Анастасії Алієвої разом з вчителем Л.  С. Волощук.

Виставка діятиме до 12 березня 2018 року.20180221_155515 DSC_0111 DSC_0117

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930