kalendar2015_b

«ЖиТИ МИстецтвом»…

У Міжнародний день боротьби з орфанними захворюваннями у Хмельницькому обласному художньому музеї відкрилась перша персональна виставка «ЖиТИ МИстецтвом» юної художниці, активістки арт-боротьби з тяжкими наслідками рідкісних хвороб – Аріни Чабан.
Аріна страждає від спінальної м’язової атрофії – хвороби, яка поступово призводить до втрати м’язами своєї функціональності. Проте, такий діагноз не став вироком і попри фізичну слабкість дівчинка надзвичайно сильна духом, вона навчається, багато читає, займається творчістю.
Сама авторка не змогла бути присутньою на відкритті, проте записала відео звернення, де розповіла про себе та любов до мистецтва, яке пробуджує жагу до життя, дає змогу мріяти, фантазувати.
Підтримати Аріну прийшли її близькі, друзі та побратими у боротьбі з хворобою. Про буденні турботи та життєрадісний характер художниці всім присутнім розповіла мама  Аріни Тетяна Чабан.
З короткою характеристикою орфанних хвороб та методики підтримки таких хворих виступила головний лікар міської дитячої лікарні Наталія Зимак.
Про арт-терапію, як засіб психологічної реабілітації хворих, розповіла гостям лікар-психіатр кабінету медико-психологічної реабілітації розладів,пов’язаних зі стресом, міської поліклініки №2 Наталія Підкалюк.
У ході заходу директор обласного художнього музею Ольга Долінська закликала усіх приєднатися до благодійної акції музею по збору різноманітного приладдя для мистецтва. Кожен бажаючий може принести у музей фарби, олівці, фломастери, альбоми, набори для творчості тощо. Акція триватиме впродовж місяця. Усе зібране буде передане для проведення сеансів арт-терапії у спеціалізованих закладах та подароване дітям з рідкісними захворюваннями.А3 А4 А5 А7

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Липень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031