kalendar2015_b

НАЗУСТРІЧ КОБЗАРЮ

Початок березня освячено днем, який явив світові Шевченка – великого сина українського народу. Шевченкове слово давно уже стало найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу.

До святкування знаменної дати активно долучились студенти Хмельницького музичного коледжу ім. В.І.Заремби.

Конкурс читців  ”Кобзарю! До тебе я приходжу!”, який відбувся у залі навчального закладу та став доброю традицією,  розпочав низку творчих заходів до Дня народження Т.Г.Шевченка, покликаних на осягнення духовної спадщини, краси та величі Шевченкового слова.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 16 студентів І-ІІ курсів, які декламували вірші, уривки з поем Великого Кобзаря.

Перемогу у конкурсі здобула студентка І курсу відділу “Спів” Катерина Дерій, яка художньо та проникливо прочитала уривок з поеми “Наймичка”.

Серед кращих виконавців поезії Т.Шевченка –  Наталія Федорчук, Анастасія Довбіус, Анна Шевчук, Марія Давидюк, Марія Антонюк, Альона Коршунова та Софія Телеховська.

Студенти Хмельницького музичного коледжу ім. В.І.Заремби стали активними учасниками творчого вечора  «Тарасові думи вічні», який відбувся у обласному художньому музеї в рамках проекту «Мистецькі зустрічі» та втілено спільно з міською літературною спілкою «Поділля».

Молоді артисти представили глядачам співану поезію Великого Кобзаря, художнє читання та інструментальні твори українських композиторів.

У такий спосіб студенти вшанували видатного сина українського народу, його палке і величне слово, яке сьогодні адресоване молодому поколінню українців.

Музичні номери прозвучали у виконанні вокального ансамблю відділу “Хорове диригування”(концертмейстер – Ірина Соболєва), Аліни Галган (бандура), Анастасії Вем (скрипка, концертмейстер – Галина Тарадай), Анни Шевчук (академічний спів, концертмейстер – Юрій Портний), Іллі Шевчука (труба, концертмейстер – Аркадій Герасимюк).

Художнє читання представили переможці конкурсу “Кобзарю! Знов до тебе я приходжу!..” Катерина Дерій, Анна Шевчук, Анастасія Довбіус та Наталія Федорчук.

Студенти Хмельницького музичного коледжу ім. В.І.Заремби торкнулись серцем Шевченкових творів, примусили слухачів пройнятись їх духом, тим самим виконуючи палкі поетові заповіти.

Бо сьогодні Шевченко – це те, чим живе, у чому черпає сили і надії, мудрість та досвід молоде покоління творчих людей.IMG_6483 IMG_6566 Конкурс читців IMG_6171

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031