kalendar2015_b

Олесь Гончар – мить і вічність

3 квітня світова спільнота вшановує пам’ять видатного українського письменника, громадського діяча, академіка АН України, Героя Соціалістичної Праці, Героя України, першого лауреата премії ім. Тараса Шевченка, голови Спілки письменників України (1959-1971), депутата Верховної Ради СРСР Олеся Терентійовича Гончара.

З нагоди ювілею обласною бібліотекою для юнацтва оголошено проведення в бібліотеках області обласного  Місячника популяризації творчості Олеся Гончара серед молоді під назвою «Олесь Гончар-мить і вічність». Метою заходів в рамках Місячника   є  вшанування визначного поета та прозаїка, популяризація його творів, спонукання молоді до читання та виховання у неї патріотичних почуттів.

Урочисте відкриття Місячника  відбулося 3 квітня в Кам’янець-Подільській центральній міській бібліотеці імені Костя Солухи  літературним вечором «Його свята любов до України».

Присутні на  відкритті   військовослужбовці в/ч А-2738   познайомилися із життєвим та творчим шляхом Олеся Гончара, пройшли його фронтовими дорогами, переглянули відеоролик «Людина, яка змогла стати вільною. Життєвий шлях Олеся Гончара», прослухали патріотичні поезії молодого Гончара у виконанні студенток Кам’янець – Подільського коледжу культури і мистецтв Олександри Мусько та Юлії Балицької. Разом з поетесою Лесею Приліпко-Руснак читали уривки одного з найвідоміших творів письменника – «Собор», ознайомились з літературою книжкової виставки «Син Дніпра – ровесник України» та захоплювалися великим письменницьким талантом, що на весь світ прославив Україну.

Проведено цікаві ювілейні заходи і в інших бібліотеках системи. Зокрема в  бібліотеці-філії № 2 молодь зустрілася з викладачем української мови та літератури Аллою Щегельською на літературному вечорі «Прапороносець величі людських почуттів»,   яка   розповіла про твори письменника, що сьогодні вивчаються  за шкільною програмою. А читачі-учні профтехучилища, зачитали уривки з творів письменника – новели «За мить щастя», роману у новелах «Тронка» та патріотичні поезії молодого Гончара. Перегляд відеофільму «Олесь Гончар. Люди і долі» дав присутнім більш повну уяву про різнопланову особистість письменника, а огляд літератури книжкової виставки «Його душа – Собор надій високих» представив  широку палітру книг письменника та добірку літератури про нього.

В обласній бібліотеці для юнацтва в рамках Місячника 5 квітня  відбудеться ювілейний вечір О.Гончара «Людина великого серця». Впродовж квітня читачі мають змогу познайомитися з книжковою виставкою «Лицар духовності»

Місячник популяризації творчості Олеся Гончара серед молоді в бібліотеках області стартував.  Читачів чекають справжні відкриття в царині пізнання творчості великого українця.1 ф.№ 2 - 3

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930