kalendar2015_b

В буянні цвіту зазвучав рояль…

Обласний конкурс піаністів – учнів мистецьких шкіл області, який проходив 25-26 квітня 2018 року в Хмельницькому музичному коледжі ім. В.І. Заремби зібрав широке коло учасників і порадував організаторів, членів журі, викладачів достатнім рівнем виконавської майстерності. Він видався щедрим на приємні відкриття та чисельні нагороди, які заслужено отримали юні музиканти.

Організатором конкурсу виступив Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва, а співорганізатором – Хмельницький музичний коледж ім. В.І. Заремби, які забезпечили проведення заходу на належному організаційно-професійному рівні.

До обласного конкурсу юних піаністів серйозно готувалися в класах фортепіано мистецьких шкіл області: 66 учасників, дві категорії, академічне спрямування конкурсної програми та гідний рівень виконавської майстерності, – саме так можна охарактеризувати цей дводенний марафон, який став справжнім випробуванням на професіоналізм для викладачів та учнів.

До складу журі конкурсу увійшли педагоги Хмельницького музичного коледжу ім. В.І. Заремби: завідуюча відділом «Фортепіано» Разумова В.А., викладачі відділу Волкова Ж.П., Левіатова Е.К., Бернацький В.В.. Цьогоріч журі очолила старший викладач кафедри спеціального фортепіано Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського -  Степанюк О.Є.

Конкурс видався вдалим для багатьох юних музикантів. I-ше місце вибороли:

  • Чайка Анна – Славутська ДШМ (викладач Чайка Н.Д.);
  • Хвостова Олександра – ПСМНЗ «Нетішинська міська школа мистецтв (викладач Деркач Л.О.);
  • Борінова Юлія – ПСМНЗ «Нетішинська міська школа мистецтв (викладач Деркач Л.О.);
  • Дудник Дар’я – ПСМНЗ «Нетішинська міська школа мистецтв (викладач Голяницька О.Б.);
  • Антошина Дарія – Хмельницька ДМШ №2 (викладач Степанова С.А.);
  • Гайсюк Анастасія – Кам’янець-Подільська дитяча хорова школа (викладач Слонецька С.П.).

Обласний конкурс піаністів суттєво стимулює роботу у класах фортепіано, стимулює учнів, створюючи умови для формування виконавських навичок та вмінь. «Не граючи, не навчишся грати. І якщо задовольнитися лише одними академічними концертами, то майстерності не наберешся. Навіть невдалий виступ приносить користь, бо є посилом до переосмислення і змушує рухатись вперед», – зазначила голова журі Олена Степанюк. Члени журі висловили спільну думку, що секрет успіху музиканта-виконавця, крім здібностей і любові до музики, обраного інструменту, полягає у хорошій фізичній підготовці та щоденній роботі над вдосконаленням своїх умінь та навичок.1 2 6

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930