kalendar2015_b

Круглий стіл “Бібліотечна інклюзія: соціальна адаптація дітей з особливими потребами”

У Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка в рамках консультацій з громадськістю відбувся круглий стіл “Бібліотечна інклюзія: соціальна адаптація дітей з особливими потребами”.

У засіданні взяли участь представники департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА, бібліотек, музеїв, дошкільних закладів, СЗОШ, в яких виховуються та навчаються діти з особливими потребами, Хмельницького обласного товариства інвалідів ВОІ СОІУ, Центру соціальної реабілітації “Школа життя”.

“Сучасна бібліотека – провідник у роботі з соціалізації та соціальної адаптації дітей з особливими потребами”, – зазначила директор Валентина Черноус, яка відкрила засідання круглого столу. Про досвід роботи з дошкільними та шкільними закладами, в яких навчаються діти, які потребують особливої уваги повідали завідуючі відділами бібліотеки Наталя Зайко, Оксана Лучинська, Валентина Бернацька.

В обговоренні проблем та пошуку найефективніших шляхів соціальної адаптації дітей з особливими потребами, їх самоствердження та інтегрування у соціум, створення цікавого і корисного дозвілля, спілкування взяли участь директор ХОХМ Ольга Долінська, завідуючі ДНЗ № 8 та № 30 Оксана Денисова та Валентина Собко, голова ХОТІ ВОІ СОУІ Анатолій Савчук, заступник директора СЗОШ І-ІІІ ст. № 8 Валентина Маланчій, директор Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Школа життя” Анатолій Юрченко, головний спеціаліст департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Наталя Казєва.

В процесі обговорення були окреслені пропозиції створення спільного проекту закладів культури, освіти, громадських організацій щодо соціальної адаптації дітей з особливими потребами.

Учасники круглого столу ознайомилися з віртуальною виставкою “Світ особливих мрій”.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031