kalendar2015_b

Запрошуємо на обласне фольклорно-етнографічне свято «На Івана, на Купала»

Серед народно-обрядових свят літнього циклу одним із найяскравіших і найпопулярніших є свято Івана Купала. В основі купальських обрядів лежить культ вогню, води, рослиності. Бо це свято проводилось на честь прадавнього, праслав’янського бога родючості, лікарських рослин та добробуту. Наші предки вважали його святом краси, молодості, кохання. Воно є одним з найромантичніших і найпоетичніших народних свят.
В святкових дійствах приймає участь здебільшого молодь. Свято проводиться на березі водойми, на великих галявинах, де є багато зелені, дерев, квітів.  Хлопці збирають хмиз і розпалюють багаття, а дівчата приносять віночок з цілющого зілля, який потім кидають у воду, визначаючи так свою долю. Молодіжні ігри, розваги тривають цілу ніч.
Щорічно в містах і селах нашої області заклади культури організовують і проводять ці яскраві свята. 6 липня цього року Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва спільно з закладами культури Новоушицької об’єднаної територіальної громади також буде проводити обласне фольклорно-етнографічне свято «На Івана, на Купала»Афиша Иван Купала
Для цього визначено мальовниче місце на березі чудового озера у селі Глібів Новоушицького району. В Купальському святі приймуть участь творчі колективи з м.Хмельницького, Віньковецького, Ярмолинецького районів та Дунаєвецької, Городоцької, Новоушицької об’єднаних територіальних громад. На святі також будуть представлені яскраві твори народних умільців, народних майстрів та майстрів національної кухні багатьох населених пунктів Новоушицької ОТГ.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930