kalendar2015_b

Конкурсу дитячого малюнку “Ми – діти космосу”

«Космос» – в перекладі з грецької означає «Краса», «гармонія». Людина є частиною Космосу, тому з народження в кожного з нас закладене почуття Прекрасного. Більше двох тисяч років назад давньогрецький мислитель Платон писав: «Від красивих образів ми перейдемо до красивих думок, від красивих думок – до красивого життя і від красивого життя – до абсолютної краси». Ця абсолютна Краса і є Космос, в якому ми живемо. Проте побачити космічну красу може не кожний, а тільки той, хто має прекрасне, добре та чуйне серце. «Пильне одне тільки серце!», – говорив головний герой відомої повісті А. де Сент-Екзюпері «Маленький Принц».
Світ наших думок і почуттів – це теж Космос. У кожної людини він свій, і кожний бачить і відчуває оточуючий світ по-своєму. Ми пропонуємо юним учасникам Конкурсу розповісти в своєму малюнку про свій Космос.
У роботах Конкурсантів ми б хотіли побачити не техногенне, а образне прочитання теми Космосу: роздуми дітей про Всесвіт, незвичайну красу космічного простору, про єдність людини і Космосу, відповідальності за нашу Землю, власної причетності до Космосу.
Мета Конкурсу: звернути увагу на духовний світ дітей, на їх уяву про людину та Космос, на взаємозвязок людини, планети і Всесвіту, в якому ми живемо.
Завдання Конкурсу: 1) популяризація дитячої художньої творчості, в якій зображене космічне світосприйняття; 2)вияв та підтримка художньо-обдарованих, творчо мислячих дітей; 3)формування художнього фонду дитячих робіт.
Організатори: Подільський Культурно-просвітительський Центр ім. М.К. Реріха, Всеукраїнська культурно-освітня асоціація Гуманної Педагогіки.
Співорганізатори: Хмельницька обласна державна адміністрація, Хмельницька міська рада .
Конкурс проводиться при підтримці: ПП «Баварія Захід».
Положення та матеріали Конкурсу та інформація про його результати розміщається на сайті: https://www.roerich-podillya.com.ua/?lan=ua, а також на сайтах партнерів Конкурсу.image description

 

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930