kalendar2015_b

«¡Gracias por Amistad! 25 років дружби»

Виставка-експозиція присвячена співпраці творчої громади міста  з Іспанією

Цієї осені, в листопаді, зразковий ансамбль народного танцю «Горличка» запрошує всіх бажаючих зарядитись позитивом емоцій та ближче познайомитись з чарівною країною справжніх ідальго – з романтичною Іспанію!

«Горличка» вже вдруге збирає своїх шанувальників та гостей міста на виставку-експозицію. Цього разу вона присвячена плідній співпраці творчої громади Кам’янця-Подільського та Іспанії.

25 років тому, восени 1993 року учасники народного ансамблю танцю «Горлиця» вперше взяли участь у міжнародному фольклорному фестивалі в Барселоні. Відкривши для себе цю чудову країну ми відкрили її для міста. Ось уже впродовж 25 років триває багатовекторна співпраця. Міська рада Кам’янця-Подільського та творча громада об’єднавшись з меріями та асоціаціями іспанських міст реалізували багато спільних проектів:

  • багаторічний літній відпочинок дітей-сиріт, напівсиріт, дітей з багатодітних сімей, дітей чорнобильців на березі Біскайської затоки
  • міжнародні культурні, молодіжні обміни
  • участі у туристичних форумах, наукових конференціях
  • організація та проведення міжнародних фольклорних фестивалів
  • організація днів подільської культури в Теруелі, Бургосі, Пуенте Генілі

Місцем проведення чудового заходу стане серце культури нашого міста – його виставкова зала. Згідно з регламентом заходів усі охочі будуть мати змогу залучитися до історії і сьогодення співдружності обох країн.

Організатори – народна дитячо-юнацька хорова капела «Журавлик» міської хорової школи (керівник заслужений працівник культури України Іван Нетеча), народний ансамбль сучасного танцю «Апельсин» Центру дитячої та юнацької творчості (керівник Алла Пащенко) та зразковий ансамбль народного танцю «Горличка» Центру дитячої та юнацької творчості (Керівник Дмитро Назаренко) подарують кам’янчанам та гостям міста захоплюючі та неймовірні зустрічі з учасниками унікальної події під час церемонії відкриття виставки та впродовж тижня перебування іспанських друзів в Кам’янці-Подільському. Серед гостей заступник міського голови міста Торрелавега (Кантабрія) Хезабель Тазон, заступник міського голови міста Вільясана де Мена (Бургос, Кастилія і Леон) Лорена Терренос, відомий скульптор та художник Мар’яно Кальве Віса (Мадрид), диктор радіо Країни Басків Гільда Марина Пізарро, організатори Міжнародного фольклорного фестивалю «FIF Valle de Mena» Хосе Рамон Партеарройо, Христина Терренос, Лара Ортіз, представники посольства Королівства Іспанії.

Кульмінацією зустрічі з високими гостями стане концерт 18 листопада, о 13:00, в міському будинку культури,  за участю учасників міжнародних іспанських проектів, які своїми виступами прославляють у світі чудові традиції українського мистецтва: народний ансамбль танцю «Горлиця», зразковий ансамбль танцю «Горличка», народний ансамбль сучасного танцю «Апельсин», підтверджують реноме української хорової школи народна хорова капела «Журавлик», солісти

Мирослав Тиш, Олена Прядко.

Ми запрошуємо усіх охочих відвідати нашу виставку-експозицію, вона обіцяє стати цікавою і насиченою та гарантує романтичні емоції, проведення захоплюючого часу!

Ми маємо високий досвід визнаної у світі української національної культури і сьогодні виходимо на новий рівень співпраці обох країн – України та Іспанії. Слава Україні, viva España!

Програма перебування

Хронологія відносин

Список гостей з Іспанії

expo_espana_kp_nov_2018

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930