kalendar2015_b

Зелене мистецтво

Приємний сюрприз одержали студенти Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв від польських творчих партнерів. Фонди бібліотеки коледжу поповнились двомовними альбомами-каталогами «Зелене мистецтво-4». Каталог містить детальний фотозвіт про пленер в стилі лендарт (мистецтво землі), який проходив у м. Голухов у липні 2018 року. Вперше на запрошення Міністерства культури та національної спадщини Польщі у пленері взяли участь студенти спеціальності «Декоративно-прикладне мистецтво» та спеціалізації «Кіно-, фото-, відеосправа» коледжу.

Голухов знаходиться у Великопольському воєводстві, всього в 93-х кілометрах від Познані. Здавалося б, що може бути цікавого в цьому крихітному поселенні? Проте тут на студентів чекав неймовірний сюрприз. Справа в тому, що саме в Голухові знаходиться чудова резиденція династії Чарторийських, відома під назвою Голуховський замок – одна з найвидатніших архітектурних пам’яток Польщі.

У рамках пленеру студенти (куратор групи Желіховська М.В.) спільно з польськими однолітками взяли участь у майстер-класах, які проводили відомі у Польщі та світі діячі мистецтва та фотографії: Міхал Шлага, Міколай Поліньскі, Артур Жмієвський, Наталія Чарцінська, Павел Кула, Марія Стафиняк, Богуслава Крассовска-Ковалчик, Марта Косьцянська, Міхал Монка, Андріан Кемпа, Малгожата Пашилка-Глаза.

Творчі роботи учасників пленеру демонструвалися в галереї мистецтв імені Яна Тарасіна міста Каліша.

Польські митці захоплено відзначають талановитість та креативність наших студентів.

Участь в подібних заходах сприяє творчому розвитку студентської молоді та поглибленню дружньої співпраці між польським та українським народом.01 02

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Липень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031