kalendar2015_b

“Ні хао”, Китай

Вітаємо, Китай! 2019 рік оголошено роком Китаю в Україні. Україна і Китай започаткували своє знайомство ще у часи існування Київської Русі завдяки відомому Великому шовковому шляху, який частково проходив і територією нашої держави. З тих пір минуло багато часу і сьогодні відносини України і Китаю мають більш глибокі та всебічно розвинуті стосунки. Йде постійний культурний обмін між нашими народами.

Один із китайських мудреців сказав, що подорож в тисячу миль починається з першого кроку. І таким першим кроком в пізнанні цієї великої країни стала віртуальна мандрівка “Піднебесна імперія”, яку провели фахівці відділу читального залу обласної бібліотеки для юнацтва.

Багато цікавого дізналися про дивовижну країну з унікальною культурною спадщиною присутні на заході учні ліцею №17: про давній і сучасний Китай, про чудовий  тваринний і рослинний світ Китаю, про його неповторну і прекрасну культуру, літературу, філософію, релігію. Китай – батьківщина багатьох технічних винаходів, які змінили долю людства: папір, друк, годинник, компас та ін. Китайці подарували світу чай, спеції, навчили використовувати рослини для лікування різних хвороб.

Увазі ліцеїстів були представлені відео про найвідоміші пам’ятки Китаю та цікаві факти про Китай, а також книжкова виставка з фондів бібліотеки “Цей дивовижний Китай”, яка познайомила присутніх з унікальними виданнями з історії, географії,  філософії, літератури, з творами видатного китайського мудреця Конфуція та інших авторів, таких як: Мо Янь, Лао Ше, Цзян Чжун, Алай та ін. А ще учні мали нагоду насолодитися чудовою китайською музикою.

Книжкова виставка буде діяти в бібліотеці впродовж року. Тож бібліотекарі запрошують всіх бажаючих відкрити для себе загадкову країну-Китай.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930