kalendar2015_b

Бірючий 018 або Неошаманізм. Сила Ритуалу

Сьомого лютого в Хмельницькому художньому музеї  відбулось відкриття  виставки  сучасного мистецтва  «Бірючий 018 або Неошаманізм. Сила Ритуалу», організованої найвідомішою резиденцією України BIRUCHIY contemporary art project.

Офіційне відкриття розпочалось з вітального слова директорки музею  – Ольги Долінської та представників   міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва BIRUCHIY: координаторки проекту Олени Сперанської та віце-президента ГО «Спілка Дослідників Сучасного Мистецтва», комісара проекту Геннадія Козуба.

В рамках відкриття для гостей заходу була проведена кураторська екскурсія Олени Сперанської, яка дала змогу детальніше познайомитись з авторами та роботами, що увійшли до експозиції, а саме: Андрієм Блудовим (Київ), Володимиром Будніковим (Київ), Артемом Волокітіним (Харків), Ксенією Гнилицькою (Київ), Володимиром Гулічем (Запоріжжя), Жанною Кадировою (Київ), Юрієм Ковалем (Львів), Андрієм Лобовим (Київ), Анастасією Лойко (Запоріжжя), Тетяною Маліновською (Харків), Олексою Манн (Ужгород), Альоною Науменко (Київ), Віктором Покиданцем (Миколаїв), Марією Прошковською (Київ), Владою Ралко (Київ), Ельмірою Шемседіновою (Київ), Аліною Якубенко (Київ), Альбіною Ялоза (Одеса). Куратор: Наталія Філоненко (Ванкувер, Канада)

Мультимедійний проект з глибокими змістовними творами було створено на півострові Бирючий Херсонської області у вересні 2018р., де вже протягом останніх 14 років традиційно збираються найвідоміші українські та зарубіжні митці для участі в найвагомішій та найдовше існуючій в Україні мистецькій резиденції.

Минулого року проект було реалізовано за підтримки грантової програми Українського Культурного Фонду. Після підсумкової виставки результатів художнього дослідження в галереї сучасного мистецтва на півострові Бирючий, в жовтні проект експонувався вМелітопольському міському краєзнавчому музеї та у листопаді в просторі Туристичного інформаційного центру м. Запоріжжя ArtHub Zp. За підсумками 2018 року було видано однойменний проекту каталог, який об’єднав культурологічні тексти, ілюстрації робіт учасників, рецензії мистецтвознавців і фото експозицій виставок. Власне, цей каталог було презентовано хмельничанам під час урочистого відкриття.

На останок, усім бажаючим було запропоновано долучились до флешмобу «Повертайся додому», ініційованого художнім музеєм на честь полоненого РФ українського моряка, 21-річного уродженця Шепетівки Сергія Цибізова. Кожен мав змогу власноруч зробити паперові кораблики зі словами: «Сергій Цибізов», «Волю», «Чекаємо на Батьківщині», «Надія додає сенсу у житті».DSC_6546 DSC_6584 DSC_6624

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930