kalendar2015_b

Банери. Критичний дизайн

21 лютого о 17.00 Семен Храмцов (м.Херсон) представить в Хмельницькому обласному художньому музеї виставковий проект «Банери. Критичний дизайн».

Це дослідницький арт-проект, який концентрує увагу на проблемах графічного середовища повсякденності України. Він передбачає аналіз критичних рефлексій дизайнерів на сучасний дизайн. Серія банерів структурує до болю знайомий погляду «візуальний шум», що нас оточує, i базується на анкетних відповідях респондентів. Тому колір фону, логотип, слоган, заголовок, персонажі, тощо, взяті не випадково. Хоча випадковість – один з способів побудови даних композицій. Концентрація штампів, стереотипів, популярних прийомів, породжує соціальну складову і розкриває проблеми естетичного та етичного  характеру.

«Саме плагіат, жлобство, рагулізм, дебілізація, абсурдність, агресивність, тваринні інстинкти, бездуховність, бажання всім сподобатись, загравання з аудиторією є ключовими характеристиками сучасної культури (як світової, так і української). «Псевдо-поп-артівські» (або «нео-поп-артівські» чи «нео-псевдо-поп-артівські») твори Храмцова стали дзеркалом та адекватною реакцією на той потік нелімітованої кітчевості та етичного «бєспрєдєла», який заполонив інформаційні канали ХХІ століття». Сергій Думасенко, кандидат мистецтвознавства, культуролог, доцент кафедри культурології Херсонського державного університету.

Семен Храмцов (1983 р.н.) – херсонський художник, дизайнер, куратор, що працює в межах різноманітних практик та медій сучасного мистецтва. Учасник рок-групи «Рапани» (2011-2012, спільно із Стасом Волязловським). Серед персональних та групових проектів – «Банери» та «Супутник» (Мистецький Арсенал, Київ), «СМС-ка» та «День народження» (Awangarda BMW, Вроцлав), «Зато любов» та «Вівтар смаку» (куратор, Соус-галерея, Херсон), проект-концепція модернізації музею братів Мікоян (Алаверді, Вірменія), «Малевичі» (Кутаїсі, Грузія), «Пастки для зайвих» (Gogol-фест, Київ) та інші.  unnamed

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031