kalendar2015_b

Обережно! Планета Земля!

Людина і природа… Філософи, поети, художники усіх часів і народів віддали данину цій вічній і актуальній темі. Та ніколи вона не стояла так гостро, як у наші дні, коли загроза екологічної кризи, а може й катастрофи, нависла над людством. Людина і суспільство повинні докорінно змінити своє ставлення до природи та її ресурсів, необхідно, щоб кожна людина пройнялась відповідальністю за долю природи.

Причина екологічного лиха та катастроф криється перед усім у свідомості людей. Сьогодні стоїть задача створення цілісної системи екологічної просвіти, в результаті чого кожна людина будь – якого віку матиме можливість одержувати необхідні йому екологічні знання. Тому Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва проводить заходи, мета яких – привернення уваги підростаючого покоління  до екологічних проблем сьогодення та сприяння вихованню у них   свідомого ставлення до проблем охорони навколишнього середовища.

Один із таких заходів – еко-діалог до Дня довкілля “Послухай музику землі, пізнай навколишню природу”, проведений для учнів ЗОШ №8 фахівцями відділу читального залу.  Під час  зустрічі обговорювались  актуальні екологічні проблеми  : стихійні сміттєзвалища та спалення сміття,  нестача  питної води, знищення лісів, забруднення річок та багато інших. Розглядались і питання як змінити ситуацію на краще, куди й до кого звертатись, якщо виявлено порушення екологічного законодавства . Обговорення супроводжувалось переглядом відео та знайомством з  літературою з книжкової виставки “Обережно! Планета Земля!” IMG_8615

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930