kalendar2015_b

Великдень творчої душі

Змістовним і наповненим став цикл великодніх заходів “Великдень творчої душі” у відділі мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва. Молодь брала активну участь у майстер-класах, святковому арт- перформансі, відкритті обласної виставки-конкурсу писанкарства та атрибутики на пасхальну тематику учнів   професійних ліцеїв області “Мовою української писанки”.

Читачі пізнавали та опановували мистецтво традиційного і сучасного оформлення великодніх яєць на майстер-класах. Юні писанкарі вправно виводили писачком  давні символи  та орнаменти на  заняттях  з традиційного розпису писанок.   На писанках-мальованках розцвітали різнобарвні квіти, дивували декоративним оздобленням глазуррю пряничні яйця та пасхи, виготовлені на майстер-класах майстрині Наталії Валащук.

Для студійців Центру анімаційних мистецтв Оксани Мергут організовано майстер-класи   з  декорування великодніх пасочок. А творчий майстер-клас — флешмоб “Подаруй мені писаночку”,  згуртував читачів бібліотеки- учнів ЗОШ №1 в  прагненні виготовити писанку –мальованку, як  великодній подарунок.

Участь підлітків у великодніх заходах дала їм реальну можливість доторкнутися до народної культури,  пізнати щось нове в   житті,  відкрити в собі нові творчі завдатки.

Давайте творити разом світлий символ Сонця, життя, любові і краси, весняного відродження, добра, щастя і радості.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930