kalendar2015_b

Літня школа бібліотечного менеджера

2009-01-21 09-10-08«Літня школа бібліотечного менеджера» – саме так полюбляють директори бібліотек називати обласний семінар директорів ЦБС, ЦРБ, ЦМБ та правонаступників ЦБС, ЦРБ, який традиційно, вже багато років поспіль, проходить в червні місяці. Цього року семінар відбувся 18-20 червня на базі Волочиської міської ОТГ. В навчанні взяли участь 18 директорів ЦБС, ЦРБ, ЦМБ області.

Гостинно зустріли учасників семінару заступник міського голови Волочиської міської ради О.М. Клімова, начальник відділу культури і туризму Волочиської міської ради В.І. Матусяк, директор та колектив Волочиської центральної бібліотеки. Відкрила семінар директор Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки К.А. Чабан, яка привітала усіх присутніх та ознайомила з програмою роботи.

Навчально-тематичний план обласного семінару розроблявся відповідно до теми та з урахуванням запитів та потреб працівників даної категорії. На розгляд фахівців була винесена актуальна тема:«Стратегія розвитку центральних бібліотек в умовах інформаційного суспільства». В ході роботи були розглянуті основні завдання бібліотек Хмельниччини на етапі реформування органів місцевого самоврядування, діловодство у бібліотеці як засіб менеджменту та показник правової культури, використання комплексного методу маркетингових комунікацій, інформаційні продукти для освіти та практики бібліотекаря, напрямки роботи публічних бібліотек з молодіжною та дитячою аудиторіями та багато інших актуальних питань.

Лекційні та практичні заняття, презентації, тренінги, консультації проводили головний спеціаліст управління культури, національностей, релігій та туризму обласної державної адміністрації Н.А. Власюк, директор Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки К.А. Чабан, заступник директора з наукової роботи та інформатизації Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки В.В. Маковська, учений секретар Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки, заслужений працівник культури України, голова Хмельницького обласного відділення ВГО «Українська бібліотечна асоціація» Н.М. Синиця, завідуюча відділом науково-методичної роботи та інновацій у бібліотечній справі Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки Т.В. Грудецька.

Також, в рамках семінару директори ознайомились з роботою Користовецької сільської бібліотеки Волочиської міської ОТГ та обмінялись досвідом роботи з бібліотекарями міста Тернополя. Хмельничани щиро вдячні тернопільським колегам за теплий прийом, дружню атмосферу та цікавий досвід роботи, яким вони щиро поділилися.

В ході роботи семінару відбулись професійні конкурси «Кращий керівник в мережі Facebook», «Кращий дописувач в соціальних мережах», «Кращий фотограф», фотосушка «Наше кредо-професіоналізм». Спеціальний диплом за перемогу в номінації «Кращий керівник в мережі Facebook» отримала директор Нетішинської міської ЦБС Омельчук Марія Леонідівна, в номінації «Кращий дописувач в соціальних мережах» директор Камʼянець-Подільської МЦБС Геплюк Людмила Василівна, в номінації «Кращий фотограф» директор Ізяславської ЦРБ Кальніцька Ірина Євгенівна, в номінації «Наше кредо-професіоналізм» колектив Волочиської центральної бібліотеки. Переможців конкурсів учасники визначали таємним голосуванням.

По закінченню навчання всі присутні висловили слова вдячності міському голові Волочиської міської ради К.В. Черниченку, заступнику міського голови О.М. Клімовій, начальнику відділу культури і туризму Волочиської міської ради В.І. Матусяку, директору та колективу Волочиської центальної бібліотеки за теплий прийом, дружню атмосферу, гарний настрій та професійний рівень роботи, які панували впродовж трьох днів роботи семінару.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930