kalendar2015_b

Ритми міста

15 серпня в художньому музеї, незважаючи на примхи погоди, по-справжньому тепло та сонячно. Адже своїм настроєм, темпераментними творами та гостинністю ділився гість з Туманного Альбіону, британсько-литовський художник українського походження Сергій Овчарук.

Митець презентував свою персональну виставку живопису «Ритми міста». До експозиції увійшло 16 живописних полотен з циклу міських пейзажів, що наповнені атмосферою мінливого Лондона, в якому автор проживає з 2013 року.

Сергій Овчарук народився у Львові, втім має безпосередній зв’язок з нашим містом. Саме тут свого часу він проживав та навчався в дитячій художній школі, про що з ностальгією згадав на вернісажі.

Про нього можна впевнено сказати, що він мрійник та романтик з душею моряка. Життєвий та творчий шлях художника насичений подіями та подорожами: навчався у Санкт-Петербурзі, де отримав освіту професійного моряка, роки навчань в художніх майстернях, проживання у Литві, де активно працював та приймав участь в різноманітних виставках та проектах у різних куточках нашої планети. Його роботи не лише активно експонуються, але й прикрашають численні приватні колекції.

«Ритми міста» – портрет мегаполісу, наповненого метушнею та постійним рухом. Вхопити мить із безперервного калейдоскопу життя і, разом з тим, одночасно показати його стрімкий невпинний рух – завдання не з легких, втім автор береться за нього із завзяттям та особливим трепетом. Художник мислить кольором, будує ним форму. В енергійні, сміливі мазки, нанесені мастихіном, він вкладає всю силу емоційного хвилювання, надаючи творам експресії та динаміки.

Сергій Овчарук вважає, що мистецтво – це неосяжний світ добра та любові, який формує людську свідомість та впливає на природу нашого існування. Саме тому йому хочеться перебувати в цьому світі нескінченно довго та щедро ділитись ним з глядачем. Підхопити «Ритми міста» в художньому музеї та переконатись у цьому особисто можна до 8 вересня.IMAG0084

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930