kalendar2015_b

21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності та Свободи

Багато разів поставав український народ на захист своєї державності. Якщо останні десятиліття про це ми читали зі сторінок минулих подій, то сучасне покоління виявилося новітнім автором, який занотовує сюжет із сьогодення, пишучи кривавими чорнилами на аркушах історії. Зима 2013-2014 р.р. вибухнула у свідомості українців прагненням зберегти національну та територіальну цілісність, розбудила приспаний патріотичний порив. Розбудила… і вже шість років не маємо ми спокійного сну, бо від тодішніх мирних беззбройних протестів дійшли до щоденних вогнеметних протистоянь за утримання наших Донецької та Луганської областей у складі єдиної країни.
Перші патріоти на київському та усіх обласних Майданах віддали найдорожче – життя. Їхню справу продовжують інші сильні духом патріоти, але уже озброєні та військово підготовлені – учасники Антитерористичної операції (АТО) та Операції об’єднаних сил (ООС). Майже кожного дня ми маємо втрати і перемоги, такі дні стають нашою історією.
«Як не можна спинити річку, що, зламавши кригу навесні, яка бурхливо несеться до моря, так не можна спинити націю, що ламає свої кайдани, прокинувшись до життя», – сказав український політичний і громадський діяч, адвокат, публіцист, перший ідеолог українського націоналізму, діяч Української Республіки Микола Міхновський.
Наше задання шанувати історію, створену нацією: не забути, не принизити незнанням, а передати у достовірному вигляді нащадкам. Реалізація цієї мети відбувається на загальноукраїнському та регіональних рівнях представниками держави та активістами. Щороку до Дня Гідності та Свободи до цього долучається Хмельницький обласний краєзнавчий музей, проводячи збір історичних матеріалів та експонуючи їх у музейних залах у формі виставок. Цьогоріч музей презентує книжкову виставку «Україна – територія гідності і свободи», де представлено видання, які висвітлюють революційні події в сучасній Україні 2013 року. Це – монографічні дослідження, фотоальбоми, хронологічні довідники, літописи очевидців тих історичних подій та літературні твори, які висвітлюють ті доленосні для України події.IMG_20191120_162108

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930