kalendar2015_b

Презентація бестселера Юрія Даценка “Пастка для Різника”

У п‘ятницю, 13 грудня, о 17.00, запрошуємо Вас до Хмельницького обласного художнього музею, вул.Проскурівська, 47, на презентацію бестселера хмельничанина Юрія Даценка «Пастка для Різника» (2019). Авторські таємниці та автограф-сесія, атмосфера Проскурова кінця ХІХ століття в історичному будинку 1903 року, відеопрезентація, історичні матеріали та реальні прототипи героїв захопливого роману чекають на вас!
Юрій Даценко: «Я дуже люблю місто, в якому живу – Хмельницький. На жаль, радянська влада перетворила його на типовий обласний центр, ретельно підчистивши історію та старий центр міста заразом. А колись, до совєтів, то було ошатне повітове місто з величезною кількістю євреїв, поляків, німців, українців. З базарами, залізницею, борделями і… таємницями.
Тож, уяви собі “повітове місто Проскурів” (так колись називався Хмельницький) 189… року. Два десятки років тому було прокладено залізничну гілку, котра з’єднала провінцію на околиці імперії з Європою. І місто почало рости. Залізницею сюди доставлялися газети, мода й плітки. І от одного разу з вагона вийшов хтось, через кого місто змушене буде здригнутися від жаху. Та чи був цей хтось жорстоким вбивцею, безумцем-маніяком, чи він був просто важкохворою дитиною в оточенні маніяків? Чи можна однозначно засудити його через те, що він змусив місто боятися ночі? Всі відповіді на питання надасть молодий проскурівський єврей Яків Ровнєр – хірург проскурівської казенної лікарні, а віднедавна ще й експерт від медицини у поліцейській управі міста. Та якою ціною будуть отримані відповіді – ось про це – вже безпосередньо в романі!»
1888 рік. Лондон. Місто трусило немов у лихоманці. Таємничий незнайомець, прозваний у народі Джеком Різником, одну за одною вбиває жінок легкої поведінки, щоразу дивним чином вислизаючи з рук поліції. Кілька років по тому. Проскурів. Молодий лікар-хірург Яків Ровнєр отримує від поліції запрошення на експертизу трупа дівчини-повії. Побачене вражає його. Така жорстокість притаманна самому дияволові. Поліція швидко оголошує справу розкритою. Проте відбувається ще одне вбивство… Яків розуміє: слідчі лише марнують час, і береться за власне розслідування. Куди воно заведе молодого хірурга? І що означає незрозумілий напис, знайдений на стіні поблизу тіла другої жертви? Чи мають стосунок до вбивств проскурівські масони і які таємниці приховує місцева знать? З певних причин Яків має підстави вважати, що у подільській провінції орудує той самий Джек Різник…Різник фб

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930