kalendar2015_b

Правові орієнтири для кожної дитини

Тиждень правових знань розпочався в обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка з відкриття виставки-інсталяції “Права людини – права дитини”. Для відвідувачів бібліотеки представлена література та інформаційні матеріали, які знайомлять дітей з Конституцією України, як основним законом нашої держави, з “Конвенцією ООН про права дитини”, з “Загальною декларацією прав людини”. Інформаційні матеріали допоможуть підліткам не спіткнутися на початку життєвого шляху, уникнути конфлікту з законом.
Корисним і змістовним для старшокласників було спілкування зі старшим інспектором ювенальної превенції Південно-Західного відділення поліції Наталією Ковальською. На конкретних прикладах підліткової злочинності акцентувала увагу поліцейська. Пані Наталія розповідала читачам до яких наслідків можуть привести їхні вчинки, звернула увагу на відповідальність за будь-які дії, вчинені дітьми. Працівник поліції роз’яснила школярам чим правопорушення відрізняються від протиправних дій. Численні питання підлітків та індивідуальні консультації після основної розмови свідчать про цікавість і необхідність таких заходів.
Правовий квест провела для читачів молодшого шкільного Ольга Чорна, юристка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області. Діти вправно та старанно виконували завдання – складали ребуси, шифрограми, пазли, відповідали на запитання вікторини. За кожну правильну відповідь команди отримували конверти із ключовими словами, щоб в результаті зібрати юридичні тези “Мої права – мій захист” та “Знаємо права – будуємо міцну державу”. Діти успішно впоралися із завданнями, а також відкрили для себе основні права Конвенції: на освіту, на відпочинок, на медичну допомогу, на інформацію та інші.IMG_8523

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930