kalendar2015_b

ПРЕЗЕНТАЦІЯ РОМАНУ «ВИГНАНІ З РАЮ» В. ГОРБАТЮКА

30 січня у Хмельницькому обласному літературному музеї вперше відбулося знайомство учнів Хмельницького спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки, членів Національної спілки письменників України, Хмельницького обласного осередку Спілки поляків України, працівників бібліотек та шанувальників творчості В. Горбатюка з довгоочікуваною книгою «Вигнані з Раю».
Роман В. Горбатюка охоплює події від ХІХ століття до нашого часу. Саме на історично-ментальній пам’яті та пориві почуттів, крізь призму дослідження родинних коренів Бжевських автор у романі «Вигнані з Раю» представляє усі найколоритніші особливості художньо-документальної прози, які пов’язані із репресіями проти польського та українського населення села Гнатівці на Поділлі та в Україні загалом у ході чекістської операції проти так званої ПОВ.
У своєму творі автор не вдається до надмірного дидактизму, тобто змалювання історичних подій, або виокремлення певної родини, з метою наукового вивчення, а шукає таких форм подачі матеріалу (нерідко запозичуючи їх із жанрової літератури – детективу, пригодницького роману), які б утримували оптимальний баланс між серйозним змістом і цікавою, а головне – правдоподібною захопливою розповіддю.
Своєрідну атмосферу на заході доповнив музичний супровід студентів Хмельницького музичного коледжу ім. В. Заремби Д. Чорного, О. Батрун, Д. Сікори, які виконали твори польського композитора Ф. Шопена.
На презентації вирували почуття, дискусії, активне обговорення, яке не залишило байдужим нікого.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930