kalendar2015_b

Виставка Володимира Кирилюка відкрилась в бібліотеці для юнацтва

З художником широкого творчого діапазону, членом Національної спілки художників України Володимиром Яковичем Кирилюком знайомить виставка його живопису що відкрилась 3 лютого у виставковій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва. Виставку до дня пам’яті знаного митця ініціювали хмельницькі художники. В експозиції представлено 26 робіт — пейзажі , портрети, натюрморти і сюжетні композиції. У творах художника — поєднання реалізму і символіки, філософських, поетичних узагальнень і точних натурних спостережень, метафоричність деталей. Природа на його картинах дещо загадкова і утаємничена. Автор прагне передати складні емоційні відтінки буття природи, які проступають на полотні немовби крізь димку часу. Одна з останніх робіт митця – пейзаж з домінуючим голубим небом, емоційно притягує погляд відвідувача експозиції.
Старовинні споруди становлять гармонійне ціле із оточуючим природним середовищем. Таким є романтичний пейзаж із замком князя Острозького в рідному Старокостянтинові. Замок віддзеркалюється у воді, як у часі, немовби матеріалізована пам’ять століть, яка поєднує минуле і сучасне. Або зображення Кам’янець-Подільської фортеці. Кольори об’єднують природу, архітектурні споруди, повітряний простір у єдину гармонійну цілісність.
Натюрморти художника вирізняються кольоровою експресією, мальовничістю. У портретах митця — конкретність у передачі образу персонажа і поетичні узагальнення. Таким є портрет “Онука Катя”.
На відкриття виставки завітали художники-однодумці, які крізь сльози та трепетний щем згадували, яким талановитим і працьовитим був Володимир Якович, яку добру і щиру мав вдачу. Своїми світлими спогадами поділились дружина художника Лариса Петрівна, художники-спілчани М.Л.Мельничук, М.О.Андрійчук, Я.М.Павлович, Надія Борецька,мистецтвознавець Л.Ф.Рожко – Павленко, фотохудожник М.А.Шафінський. А поетеса Ніна Шмурікова вподобала “Натюрморт з рибою” і подарувала всім присутнім свої ліричні привітання.
На виставці-пам’яті ожили роботи, створені знаним художником впродовж десятиріч напруженої, наполегливої праці, творчих пощуків, професійного удосконалення.
Можливо хтось відкриє для себе ім’я Володимира Кирилюка, а хтось надихнеться його роботами на свої звершення.
Запрошуємо відвідати виставку живопису Володимира Кирилюка у виставковій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва.

84888195_229543454719784_4970311441136484352_o

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930