kalendar2015_b

Мово! Ти таїна в мені сповита

З нагоди Міжнародного дня рідної мови у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся літературний вечір мовами країн світу «Мово! Ти таїна в мені сповита». В ході проведення заходу звучали поетичні рядки, уривки з художніх творів, пісні українською, німецькою, абхазькою, угорською, єврейською та іншими мовами світу.
Свою любов до української мови мистецькими засобами висловили талановиті актори театральної студії «Драма – Карітас» Хмельницького благодійного фонду «Карітас»; заслужена артистка України, солістка Хмельницької обласної філармонії Фатіма Чергіндзія виконала пісню на слова Т. Шевченка, музика М. Лисинка «Чи ми ще зійдемося знову» та абхазькою мовою «Сипситра» (Моя Батьківщина); звучала поезія членів Національної спілки письменників України Віталія Міхалевського та Михайла Цимбалюка; вірші німецькою мовою поета-класика Генріха Гейне. Атілла Сікора, керівник Хмельницької регіональної спілки угорців ім.Святого Іштвана представив красу і колорит угорської культури. Волонтерський народний аматорський колектив «Подільські музики» Хмельницької ГПА виконали популярні єврейські пісні мовами ідиш та іврит. Для учасників заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку «Мова – твого життя основа».
Для кожної людини її рідна мова була і залишається найдорожчою у світі, бо саме вона визначає пам’ять народу в історичному і цивілізаційному часі.1

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Травень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031