kalendar2015_b

Робота публічних бібліотек Хмельниччини в умовах карантину

Працівники Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки продовжують надавати методичну допомогу бібліотекам області у  віртуальному режимі. Під час вебінару «Робота публічних бібліотек в умовах карантину» говорили про бібліотеки які працюють, навчаються і розвиваються в умовах карантину. До онлайн спілкування долучилися 66 представників сільських, міських, районних бібліотек. Захід проведено в режимі реального часу, завдяки використанню платформи Zoom.

скріншот_вебінар13

Відкрила вебінар директор бібліотеки Катерина Чабан, яка привітала учасників з можливістю онлайн-зустрічі, визначила основні етапи роботи бібліотек в умовах пандемії. У своєму виступі «Нормативні документи, що регламентують роботу публічних бібліотек в умовах карантину», звернула увагу присутніх на офіційні документи та рекомендації Кабінету Міністрів України, головного санітарного лікаря України. Значну увагу приділила досвіту роботи обласної наукової бібліотеки, адже за період карантину працівники бібліотеки активно працювали на підготовкою та впровадженням онлайн послуг, зокрема, були презентовані: електронна бібліотека Хмельницької ОУНБ на платформі DSPACE, віртуальний музей Хмельницької ОУНБ у соціальній мережі Фейсбук; активізовано послуги «Електронна доставка документів», «Віртуальна довідка» та інші онлайн сервіси.Заступник директора Маковська Валентина представила досвід роботи  бібліотек Польщі, Литви в умовах пандемії та виходу з карантину  та рекомендації Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація».

2

Тетяна Грудецька, завідуюча відділом науково-методичної роботи та інновацій у бібліотечній справі, у своєму виступі проаналізувала нові онлайн  послуги які надають  публічні бібліотеки Хмельниччини під час карантину.

Людмила Геплюк, директор бібліотечної системи міста Кам’янець-Подільський поділилася досвідом по обслуговуванню користувачів під час карантину. Бібліотеки міста перші в області відкрили свої двері користувачам 12 травня.

Під час онлайн обговорення учасники отримали відповіді на питання стосовно подальшої роботи та відновлення бібліотечного обслуговування після завершення карантину.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930