kalendar2015_b

Обласна бібліотека для дітей імені Т.Г Шевченка вдруге стала переможцем конкурсу проєктів від УКФ

Уже вдруге місяць липень стає особливим у діяльності Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка. Цей своєрідний екватор року дарує колективу найтепліші відчуття, і зовсім не через літню спеку, а завдяки радісним емоціям. Бо ж заклад знову розпочинає реалізацію великого проєкту за підтримки Українського культурного фонду. Проєкт бібліотеки “Інтерактивна вистава з елементами сенсорної терапії  “Подорож до сонечка”  отримав перемогу за програмою УКФ “Інклюзивне мистецтво”.

IMG_1658

Втілення ідеї спрямоване на створення гарних умов для творчого розвитку, соціальної адаптації користувачів бібліотеки з числа дітей з інвалідністю, порушеннями зору та опорно-рухового апарату. Акторами інтерактивної вистави будуть діти дошкільного віку. Участь у сценічних процесах, діяльність у доступній арт-формі з використанням елементів сенсорної терапії під час підготовки і показу вистави, групові та індивідуальні тренінги з психологом сприятимуть успішній соціалізації читачів з інвалідністю.  Неповторним досвідом для юних акторів, безперечно, стануть заняття з професійним досвідченим режисером Мариною Семенюк.

IMG_16641

Цей рік особливий для усіх – переважна більшість подій відбувається в онлайн форматі. Проєкт  “Інтерактивна вистава з елементами сенсорної терапії  “Подорож до сонечка” теж реалізуватиметься переважно так. Та працівники бібліотеки завжди готові до змін, а випробування мотивують шукати нові форми діяльності.

Потенціал колективу Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка та партнерів − Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. Михайла Старицького,  Дитячого навчального закладу компенсуючого типу №8 “Малятко” − і напрацьований творчий досвід роботи з дітьми будуть потужною платформою для реалізації цього проєкту, а покази вистави, широка рекламна кампанія позитивно вплинуть на важливі інклюзивні процеси у суспільстві.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031