kalendar2015_b

Презентація проєкту УКФ “Інтерактивна вистава “Подорож до сонечка”

У Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г. Шевченка відбулася пресконференція для місцевих та регіональних ЗМІ. Учасникам  заходу презентовано проєкт “Інтерактивна вистава “Подорож до сонечка”, який реалізовується за підтримки Українського культурного фонду у рамках програми “Інклюзивне мистецтво”.

IMG_3021

Директор бібліотеки Валентина Черноус розповіла про особливості проєкту та його важливість у діяльності закладу щодо створення сприятливих умов для творчого розвитку, успішної соціальної адаптації користувачів бібліотеки з числа дітей з інвалідністю та впровадження напряму “Бібліотечна інклюзія: інформаційний світ для особливих дітей”. Представники команди − координатор Наталія Сопрук та психолог Наталія Берегова − акцентували увагу на головному результаті проєкту − створеній інтерактивній виставі та важливості поєднання сценічних процесів з використанням сенсорного обладнання, їх вплив на соціалізацію дітей. Дізналися учасники і про маленьких акторів та їхнє величезне бажання якнайкраще втілити образи своїх персонажів.

IMG_2998 IMG_3055

Гості прескоференції − заступник начальника Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації Валентина Лукашук та голова Хмельницького обласного товариства Всеукраїнської організації інвалідів  “СОІУ’ Анатолій Савчук − відзначили роботу бібліотеки щодо участі у конкурсах від Українського культурного фонду та якісну реалізацію грантових проєктів впродовж двох років.

 

Після завершення розмови, відбувся передпоказ вистави “Подорож до сонечка”.  Юні актори, команда проєкту та колектив бібліотеки, як і годиться на прем’єрах, почули багато гарних відгуків та оплески.

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930