kalendar2015_b

Відкриття виставки “Всі відтінки…Червоний”

26 листопада о 16.00 запрошуємо вас до музейної галереї “квARTира”!

Світ прекрасний тому, що ми сприймаємо його в кольорі. Червоний – один з перших кольорів, що людина підкорила собі, навчившись виготовляти, відтворювати та розподіляти на відтінки. Саме це на довгі тисячоліття забезпечило йому першість. Навіть не зважаючи на те, що на Заході улюбленим кольором називають синій, а в повсякденному житті червоний займає досить опосередковане місце (принаймні, в порівнянні з епохою Античності та Середніх віків), він і досі залишається одним з найбільш помітних та наділений багатими асоціативними можливостями в поезії та символіці загалом.
В колекції Хмельницького обласного художнього музею зберігається чимало робіт успішних, прогресивних художників, які безперечно входять до когорти мистецької еліти України. Роботи таких митців представлені у експозиції «Всі відтінки…Червоний»: Петро Лебединець, Ніна Денисова, Володимир Цюпко, Роман Романишин, Михайло Ніколаєв та ін. Кожен з авторів використовує широкий арсенал засобів освоєння мистецького образу, де одне з чільних місць посідає червоний в усьому його розмаїтті та вишуканості.
Тож, запрошуємо вас на зустріч з Його Величністю Червоним. Маємо надію, що він торкнеться вашого серця та запалить у ньому любов до сучасного мистецтва.
2020 – рік кольору в музейній галереї квARTира. Серія виставок присвячена шести кольорам та їх відтінкам акцентує увагу на властивостях кольору та демонструє розмаїття колекції Хмельницького обласного художнього музею. В рамках виставки «Всі відтінки…Червоний» ми досліджуємо прояви червоного в живописі, графіці та декоративно-прикладному мистецтві, пропонуючи глядачеві зануритись в світ творчості видатних українських митців.
фб

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Липень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031