kalendar2015_b

Палітра настрою

16 жовтня у виставковій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва   відбулось відкриття традиційної щорічної виставки творчих робіт випускників Хмельницької спеціалізованої школи №27 ім. Дмитра Іваха “Палітра настрою”.  Вже восьмий рік поспіль потужний навчальний заклад разом з   бібліотекою дають можливість хмельничанам оцінити творчі доробки та потенціал учнів 11 класу.      Презентувала творчість своїх учнів педагог-наставник Марія Володимирівна Крамар, яка є організатором цього мистецького проекту. Яскрава експозиція відображає творчі пошуки, знахідки та  експерименти вчителя та її учнів.   Колекція   складається з  30-ти випускних учнівських   робіт   різних  образотворчих технік, сюжетів, барв, настроїв.    Це і традиційний живопис, і змішана техніка, вишивка бісером, паперова мозаїка, ізонитка, ниткографія, різьблення та випалювання, шиття.

Вдивляючись в роботи, хочеться доторкнутись до струн «декоративної» гітари Андрія Стикіна ,   який образотворчими засобами передав в роботі свою любов до музики. Карина Бойчунь «Вартові Галактики», Катерина Яїчко «Андромеда», Богдан Жук «Галактика Медуза» запрошують пізнати таємниці Всесвіту. Дарує «Подих осені» в акварельному зображенні Юлія Гунько. Талановиті  у своїй декоративній творчості Діана Сельська, Вікторія Новачок та Крістіна Забіяка розвивають барвисті цікаві образи, породжені власною уявою і реалізовані  в техніках живопису, змішаної техніки та шиття-  «Калейдоскоп», «Bicicleta», «Веселі українці».  У глядача виникає бажання пройтись вулицями  живописного “Зачарованого міста” Сніжани Гензери. Цікавим був коментар вчителя Марії Крамар до історії створення деяких найоригінальніших творів. Серед них — чарівний “Диво-птах” Катерини Несмілої- павич, виготовлений з пластикових пляшок, який став арт-об’єктом для фотографування  ще задовго до відкриття виставки.

На відкриття завітали методист  з естетичних дисциплін міського Департаменту освіти та науки Хмельницької міської Ради Т.П.Годлевська,  директор Хмельницької спеціалізованої СЗОШ №27 П.П. Андрощук,   заступник директора з виховної роботи  Т.Я.Марчук.

Учні 9-х класів школи, студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, що завітали на презентацію творчості молодих художників, отримали яскраві, позитивні емоції і поштовх до власної творчості.

Прикрасили свято музичними дарунками студенти Хмельницького музичного коледжу ім.В.Заремби Вероніка Пшечук та Аліна Кремінська.

20181016_134415 FB_IMG_1539715186222

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Квітень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930