kalendar2015_b

Презентація політичної аналітики та літературних творів Олександра Никонорова

19 лютого в обласній бібліотеці для юнацтва презентували   книги відомого українського політолога, громадського діяча, журналіста Олександра Вікторовича Никонорова «Коли розвалиться імперія: тенденції розвитку сепаратизму в путінській Росії» та «Заручники долі».

Книги видано  посмертно, адже він  трагічно загинув 6 вересня 2017 року в дорожній аварії  разом з  колегами   Олексієм Курінним, Олександром Маслаком, журналістом Володимиром Карагяуром та громадським активістом Сергієм Поповим, повертаючись одним авто до Києва із Варшави, де були на міжнародній конференції з питань гібридної війни.

Біографічна довідка :

Олександр Никоноров народився 3 листопада 1988 року в місті Торезі Донецької області. 2011 році закінчив кафедру політології Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля у Луганську, уже тоді був одним із найвідоміших представників національно-патріотичного руху в цьому обласному центрі.  У 2011-2012 рр. очолював рух «Опір» на Луганщині, а в 2013 році, напередодні Революції Гідності, був регіональним координатором громадянської кампанії «Євронаступ» у м. Луганську. Після початку російсько-української війни переїхав до Києва, де активно включився у протидію інформаційній агресії з боку Росії.  Стажувався у Польщі, в Чехії, повернувся до Києва, писав для видання «Депо» та інших відомих патріотичних ЗМІ. Був затребуваний і добре цитований як аналітик. Друкувався не лише в українських, але й польських, чеських та американських провідних аналітичних виданнях.

Писав про геополітику, про сепаратизм, тероризм, екстремізм в Україні та інших державах світу. Його діяльність неодноразово завдавала головного болю російським пропагандистам. Останній рік активно займався дослідженням концепції Межимор’я. З 7 вересня 2017 року Центр зовнішньополітичних досліджень ОПАД, де він був провідним експертом, носить ім’я Олександра Никонорова.

Книга «Коли розвалиться імперія: тенденції розвитку сепаратизму в путінській Росії» є збіркою аналітичних публікацій Олександра Никонорова, яка  присвячена проблематиці демонтажу путінської неоімперії, запорукою чого можуть бути регіоналістські або й національно-визвольні рухи в низці автономних республік, країв та інших адміністративних одиниць Російської Федерації, які можуть активізуватися на тлі економічної кризи в РФ – Татарстан, Тува, Кубань, Дон, Урал, Карелія, Марій Ел, Удмуртія, Чувашія, Далекий Схід, Башкортостан, Сибір, Калінінград. Роман «Заручники долі» та оповідання «Батьківщина» і «Повстанець» відкривають суспільству ще одну іпостась Олександра Никонорова – як письменника – белетриста, здатного художньо осмислити минуле і талановито заплести його в сучасне. Бо жанрова історична проза – саме те, чого сьогодні потребує український читач. Видання здійснено  за сприяння   Представництва ЄС в Україні, Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені Олександра Никонорова та Фундації «Вільні Люди».

Презентував книги, а також розповідав про Олександра його друг, один з ініціаторів публікації праць політолога, -  луганчанин, журналіст Іван  Жеведь.  Учасниками зустрічі були студенти історичного факультету Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії  та молоді переселенці з Донецького регіону.     IMG-7a253cf22658121f79647a844504bfe9-V

prezudent

vru

kmu

Peremoga_banner
ProArt

Митці Хмельниччини захисникам України

ukrinform

nads
Календар
Березень 2024
П В С Ч П С Н
« Січ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031